Uncategorized

Cate ceva despre drepturile minoritatilor sexuale din Romania


Spuneam intr-un post anterior ca poporul roman este poporul care a avortat inca un popor. Aproximativ 20.000.000 de romani au avortat in sase decenii aproximativ 22.000.000 de romani. Statistica citita cuprindea perioada dintre 1958 si 2008.
Pentru o citire mai atenta a materialului accesati https://razvanrc.wordpress.com/2016/06/19/dincolo-de-pensii-si-salarii-poporul-care-a-avortat-un-alt-popor/

Dar, aceeasi romani, sunt foarte vehementi fata de orientarea sexuala a altor cetateni romani, egali si ei in drepturi si obligatii cu restul cetatenilor.
Conform Constitutiei Romaniei, Titlul I Art. 4 – Unitatea poporului şi egalitatea între cetăţeni
(1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi.
(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.

Sau Titlul II Drepturile, libertatile si indatoriile fundamentale
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Iar ultimul articol luat in considerare, (1) Cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.

Ultimul mi se pare si cel mai elocvent. Statul are nevoie de banii cetatenilor sai pentru constructia de scoli, spitale, infrastructura de transport, turism, plata pensiilor, salariilor bugetarilor etc. Toti cetatenii, indiferent de orientarea sexuală, de apartenenţa la o minoritate etnică sau de alta natura plătesc taxe si impozite.

Iar in Romania, fratilor, platim de suntem jupuiti de catre statul roman care in schimbul contributiilor noastre, fura tot ce se poate, este corupt pana in maduva spinarii si sufera de multiple boli. Bolile acelea sunt ale societăţii, nu neapărat ale statului!

Acelasi stat, expresia a societatii romanesti, in intelepciunea sa multiseculara a decis ca desi toti au aceleasi indatoriri, totusi, la capitolul drepturi unii au dreptul la o familie iar altii nu. Si nu ma refer strict la un legamant in fata lui Dumnezeu, cat mai degrabă la unul in fata ofiterului stării civile.

Pana la urma, de ce ar fi asa de greu de acceptat o căsătorie între doua femei sau doi bărbaţi, daca la capitolul taxare toti platim la fel? Pe banii incasati de stat nu este specificat nicăieri ca au trecut din buzunarul unui homosexual sau lesbiene in conturile bugetului asigurarilor sociale, dupa cum nu este specificat nici daca banii respectivi au fost produsi de cetateni heterosexuali. Iar statul mereu se bucura cînd primeşte munca românilor!

Daca maine s-ar limita orin lege indatoriile cetatenilor de alta orientare sexuala decat a noastra, a majoritatii, atunci as fi si eu de parere ca la obligatii mai putine, si drepturi pe masura. Dar cum acest caz este putin probabil sa se intample, cred ca e un moment bun sa trecem peste si sa-i acceptam si pe ei/ele ca pe niste cetateni ai statului roman, concetateni de-ai nostri, care cu bune si cu rele, contribuie si ei la acelasi buget la care contribuim si noi.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s