Uncategorized

De ce omul e mai bun decat partidul


Ma uit pe Duna TV si ascult o cantareata numita Ruzsa Magdolna. Nu stiu cine e dar canta dumnezeieste! (y) Good job, Hungary!

Imi trec prin minte sute de momente din ultimii sapte ani, poate si mai bine, in care am fost bagat mai mult sau mai putin pana-n gat in acest blestem al omenirii numit politica.

In aproape un deceniu de cand am inceput sa fiu mai mult sau mai putin prezent in politica am vazut cum notiunea de partid se maculeaza de la an la an. De la an la an sau de la ciclu electoral la ciclu electoral constat ca oamenii care vor sa castige scad din punct de vedere calitativ si nu par sa inteleaga ce cauta acolo.

Nu s-a terminat campania, dar nici mult nu mai e. Ce-i de facut?

Incep sa bantuie prin capul meu idei nastrusnice…..sa incerc sa ma inham si eu la o cursa electorala in viitor? In 10 ani prevad ca partidele politice vor deveni niste relicve de muzeu.

Ceea ce va conta va fi forta ideilor si puterea gandurilor. Ele vor sfredeli constiinte si vor schimba ceea ce e de schimbat.

Ideologiile in secolul 21, in era informatiei si a unui capital care e liber sa circule inclusiv on-line, devin ceva care e de domeniul istoriei. Un singur om, cu un plan bine definit si un capital capabil sa-i acopere nevoile de a comunica cu publicul tinta poate sa bata orice organizatie de partid cu armate de luptatori digitali.

Stiti de ce? Pentru ca poti sa minti un om de N ori, poti minti 100 de oameni de N ori dar nu poti minti N oameni de N ori!

Dintre toate campaniile de pana acum, aceasta e cea mai slaba si cu cei mai slabi candidati.

Cand zic slabi nu ma refer la moralitatea lor sau la pregatirea lor profesionala. Unii dintre ei dac-ar iesi din politica ar fi mult mai castigati. Sunt slabi pentru ca nu par sa stie de ce sunt acolo, pentru ce lupta si de ce lupta.

De ce e mai important omul decat partidul

Omul sfinteste locul iar democratia se poate face mai bine cu oameni decat cu partide. Partidele sunt simple organizatii care in timp pot disparea. Oamenii si ideile nu. Ei se vor regrupa si electorii par mai degraba tentati sa voteze un om cu un plan decat o imagine de partid. Stiti de ce unii dintre cei mai incompetenti politicieni apar in frunte unor liste electorale? Simplu! Functiile intr-un partid se vand acum ca orice alt produs. Cel care da banii intra intr-un birou de conducere. Mai rar s-au vazut cazuri de oameni care au acces fara bani. Ei au fost paravane pentru cei care urmau sa vina….si atat. Cei care au cotizat cu sume de bani in vistieria partidului X au intrat in forurile de conducere ale partidului si in final au ajuns pe locuri eligibile pe liste de alegeri. Unii, cunoscuti pentru jigodism si incompetenta au tras in jos pe toti.

As putea sa dau si alte exemple dar nu are rost. Ati priceput ce vreau sa zic.

Concluzia este ca politica viitorului se va face doar de catre oameni independenti si nu de organizatii care promoveaza niste ideologii perimate.

Forta ideilor plus puterea unor ganduri vor castiga teren in fata masinariilor de vot care exista inca in zorii secolului 21.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s