Uncategorized

Colonialismul musulman a inceput cu dreptul…pentru ei I


Toata lumea deplange cu o mai mult sau mai putin falsa ipocrizie atentatele teroriste din Belgia. Momente de reculegere s-au tinut si am tinut si cand redactia revistei Charlie Hebdo a fost atacata, si cand Parisul cunoastea furia musulmanilor si nu in ultimul caz cand Bruxelles-ul era insaingerat de catre simpatizantii ISIS. Sunt multi care-i ataca pe vest-europeni pentru ca i-au primit pe acesti dementi, multi vorbind deseori in necunostinta de cauza. In Belgia atentatorii erau nascuti si crescuti – se presupune si educati – in Belgia. In Franta, o parte dintre atentatori erau nascuti pe pamant francez si o parte tranzitasera Europa venind din Orient. Culmea, unul dintre ei trecuse si prin tara noastra! In fine, acum aceste detalii sunt mai mult sau mai putin importante. Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa na inchipuim sa traim undeva inspre finele secolului 19 si inceput de secol 20. Anglia, Franta, Belgia, Spania, Italia si Germania colonizeaza in draci sau termina de ocupat vaste teritorii din Africa. Singura tara africana care a scapat de colonizare in toate timpurile a fost Etiopia. Menelik II-lea, vlastar din biblicul Solomon si al reginei din Sheeba, in 1896, la Adua, i-a invins pe italienii convinsi ca trebuie si ei sa obtina o halca din Africa si i-a expulzat din Etiopia, pe atunci numita Abisinia.
A fost singura data in istoria zbuciumata a Continentului Negru cand o natiune de negri uniti in jurul unui monarh a invins o natiue de albi, spre rusinea italienilor care se vor intoarce in 1935 pentru a prelua controlul Abisiniei in frunte cu Mussolini. Dar si asta a durat doar pana in 1941! Revenind le exercitiul nostru, sa ne imaginam ca suntem niste africani din Nord-Vestul Africii sau din zona Congo-ului si traim in 1880-1890. Vedem si auzim zi de zi cum omul alb ucide si distruge cultura si mostenirea stramosilor nostri. Dac-am sta in nu stiu ce sat si am primi mesageri – echiventul de azi al jurnalistilor si corespondentilor agentiilor de presa moderne – prima impresie ar fi ca niste teroristi albi, condusi de un cretin care sta intr-un palat de piatra si ciment si poarta pe cap o coroana din metale pretioase, ucid in numele religiei lor si in numele regelui lor. „Doamne, ce dementi sunt albii astia…trebuie eliminati” “Albii astia cu religia lor ciudata, cu acei preoti imbracati in negru sau in alb vin si ne ucid semenii, sunt niste teroristi cu totii”. Sa mai continui?
Albii crestini au masacrat de-a lungul secolelor milioane de negri, amerindieni, musulmani, indieni si nimeni nu credea ca atunci se comite o crima. Colonianismul european s-a terminat dupa al doilea razboi mondial si fostele colonii au primit in metropole o parte din fostii supusi. Era cumva o minima reparatie a unei istorii insangerate de lacomia omului alb si de falsa sa credinta ca pielea alba il face superior tuturor locuitorilor bipezi ai planetei. Ceea ce traim astazi este o razbunare a istoriei, o pedeapsa meritata cumva de vestici care sunt supusi acum unor cazne similare cu ceea ce inaintasii lor au comis in fostele colonii. La fel ca acum 150-200-250 de ani, pentru musulmani moartea in chinuri a unor albi europeni nu reprezinta in sine un mare pacat, asa cum nici moartea unor negri “salbaticiti” din Africa sau unor musulmani nespalati din Orient nu era o mare crima pentru colonistii albi. Astazi suntem intrigati si oripilati de crimele lor, dar ei cum erau cand albii crestini ii considerau animale si ii tineau in gradini zoo? Regele Leopold al II-lea al Belgiei a colonizat in nume personal – si acesta este un caz rarisim in istorie – un stat intreg si la transformat in proprietate privata. Aceasta avea 2,3 milioane de kmp si astazi se numeste Republica Democratica Congo! Da, traim vremuri neo-coloniale, in care noi suntem viitorii sclavi. Sa nu ne gandim vreo clipa ca dupa atata prapad pe care l-au facut vest-europenii, acum trebuie sa ne asteptam la un tratament de pension la adresa acestora de catre fostii sclavi.
(n.a. – am pus I dupa titlu pentru ca am de gand sa revin cu o continuare a acestui articol)

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s