Uncategorized

A doua cadere a Imperiului Roman


Istoria se repeta si noi nu invatam nimic, nimic. Preferam discutiile fade despre subiecte lipsite de substanta. Asta in timp ce sub ochii nostri se duce o batalie care nu ne este atat de straina. Atacul culturilor din Rasarit asupra Apusului. Imperiul Roman a incercat sa se salveze divizandu-se. Din pacate Imperiul Roman de Apus nu a rezistat valurilor migratoare si a picat sub furia capeteniilor germanice. Imperiul Roman de Rasarit a mai rezistat aproape un mileniu dar si el a picat in cele din urma, slabit de cruciade si de invazia turcilor osmanlai.
Acum roata istoriei s-a intors acolo unde era si acum sute de ani. Noua Roma nu este la Moscova, cum visa Vladimir Putin, ci un pic mai la Vest, pe ramasitele Sfantului Imperiu Roman de neam German. Din pacate Kaiserii (kaiser este forma germana a latinului Cezar, care isi are obarsia chiar de la Iulius Cezar) care au faurit candva ditamai imperiul ce a fost doborat doar de Napoleon Bonaparte in 1806, nu mai sunt acum prezenti decat in cartile de istorie. Forta care sa se opuna migratiilor musulmane din Noua Roma nu exista.
Asistam neputinciosi la decaderea civilizatiei occidentale asa cum ne-o doream si noi aici in Balcani. Privind la desfasurarea de forte de acolo blestemul de a fi niste estici de la marginea culturii europene parca devine peste noapte o binecuvantare! Noi suntem feriti momentan de cucerire. Doar momentan!
Dupa momentul din 29 mai 1453, cand Mehmed al II-lea intra triumfator pe portile Constantinopolului, Imperiul Otoman si-a indreptat privirile spre Vest. In calea sa nu mai stateau cine stie ce mari puteri asa ca a putut supune in voie Balcanii, iar in 1526 dadea lovitura de gratie Regatului Maghiar la Mohacs, moment istoric care inca ii mai bantuie si astazi pe vecinii de la Vest.
In 1683 Viena era pe punctul de a fi cucerita de turci, dar cumva istoria a fost impotriva Marelui Vizir Kara Mustafa si a facut ca interventie Regelui Jan Sobieski sa fie decisiva pentru salvarea crestinatatii si a culturii vestice.
Acum se pare ca Frau Merkel a decis ca atitudinea din trecut a Regelui Jan Sobieski si a imparatilor Austriei nu era chiar potrivita. In fond, aia nici macar nu auzisera de multiculturalism, toleranta religioasa si sexuala si restrangerea drepturilor celor care se opun acestor idei. Niste extremisti! 😀
Imi imaginez ca dupa ce Germania va deveni Republica Federala Islamica Germania, tunurile si forta militara a noii ordini islamice europene vor bubui inspre Est. Sper ca eu sa nu mai apuc acele vremuri, dar mi-e teama ca viitorii mei copii le vor apuca.

4 gânduri despre „A doua cadere a Imperiului Roman”

    1. Buna seara. Eu l-am votat in ideea ca un neamt mai cumpatat, mai riguros in ceea ce face v-a aduce tarii un echilibru de care avea nevoie. Daca dansul va transforma Romania intr-un stat vasal noii Porti Otomane de la Berlin cred ca ne ia dracu pe toti.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s