Uncategorized

Evolutionismul dupa creationism. Ar fi oare posibil?


Ma uitam in seara asta (pentru a nu stiu cata oara!) la unul dintre filmele mele preferate: Prometheus, in regia lui Ridley Scott. Un film minunat pe care il recomand tuturor celor carora le place sa isi puna intrebari.

Vesnica intrebare „Ce a fost la inceput, oul sau gaina?” ar putea fi la fel de bine „Cum am aparut noi, din animale sau din zei?”

Creationistii, oamenii in general atasati de credinta si religie – oricare ar fi aceste religii! – sustin fara tagada creatia omului de catre zei.

Dupa Darwin, omul a evoluat din maimuta si a ajuns asa cum il stim azi trecand prin nu stiu cate etape, croindu-si drum prin dificila istorie a Terrei, luptand din greu pentru supravietuirea speciei.

Vizioanand filmul, cred ca totusi, creationismul are logica lui. Nu sunt chiar un fanatic al religiei, dar…

Gandeste-te putin…maimutele sunt asa cum le stim de mii de ani, poate de cand au aparut. Omul la randul lui, a trecut prin diferite etape care au sfarsit cand toti indivizii din specia umanoida a epocii au pierit.

In final omenirea a ajuns la forma pe care o stim astazi si din cate cunosc nu cred ca mai puteam evolua din punct de vedere biologic mai mult decat atat. Ce inteleg eu prin asta? Pai, nu cred ca exista posibilitatea de a ne aparea noi organe care sa preia niste functii de care avem nevoie. Care ar fi acele functii si care ar fi acele organe?

Urmand o cale a logicii, cei care au creat omenirea in forma ei actuala evident ca nu au ajuns la rezultatul final din prima. Au facut teste peste teste, din ele rezultand cel mai probabil celelalte specii hominde ale caror vestigii le mai descopra azi oamenii de stiinta prin deserturile africane, pesterile asiatice sau americane.

Intrebare importanta. Este posibila evolutia (dezvoltarea) unui organism dupa ce el a fost creat si lasat sa umple un spatiu?

Oamenii au ajuns acum la un grad de dezvoltare – nu stiu daca automat asta inseamna si evolutie!? – la care oamenii de acum 200, 500 sau 1000 de ani nici nu visau. Dar este asta adevarata evolutie sau ceea ce trebuia sa se intample? Creatorii omenirii ne-au lasat sa supravietuim aici si dupa o perioada au plecat. Oare stiau cumva ca la un moment dat o sa ajungem sa stapanim planeta asa cum o facem acum, sau mai degraba au sperat ca o sa disparem ca predecesorii nostri (homo erectus, homo neandhertalis, australopitecii)?

 

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s