Uncategorized

Parfumul stelelor


Petre statea ganditor pe terasa din fata casei. O vazuse pe Andra in sat, atunci cand se dusese sa duca arvuna tatalui sau catre negustorul de cherestea.

Andra avea parul ca niste suvite de aur si ochii negri ca pana corbului. Profunzi, blanzi, calzi, l-au prins pe Petre ca in niste lanturi. Stia ca ea il vazuse si ea stia ca el se uita fix la ea, cu o privire tampa pe fata, privire care nu lasa niciun fel de dubiu fata de sentimentele care se trezisera in tanarul de 28 de ani.

Acum, peste zi, cand tot omul se retrage la casa lui si isi elibereaza mintea de povara grijilor, Petre motaia pe terasa descoperita construita de el si tatal sau in fata casei lor taranesti. Tatal sau, om ceva mai umblat pe la oras, vazuse ca unii oraseni isi construiau in curti niste terase de vara unde madamele si gentilomii stateau la cafele atunci cand vremea era de partea lor.

Gandurile sale nocturne despre Andra incepeau sa actioneze si in ingreunarea pleoapelor si trimiterea lui Petre pe un alt taram: cel al viselor.

Vremea era inabusitoare iar Petre adormi cu gandul la ea, Andra, cea cu par blond si ochi negri. Acum, adormit, se trezi deodata in mijlocul unui camp de iasomie, cu stelele noptilor de vara aruncand asupra lui mii si mii de priviri.

De undeva din Calea Lactee vazu o stea ca se desprinde de restul stelelor si cade pe camp. Niciun zgomot, nicio miscare, doar ca in mijlocul campului statea parca cineva. Fara sa stie daca este aievea sau un vis, Petre alerga inspre creatura ce statea in camp, iesita din stea.

Cand ajunse langa creatura descoperi cine era: era ea, Andra cea cu par blond si ochi negri, statea langa acea stea stralucitoare si se uita cu ochii ei blanzi la el.

Vino mai aproape, Petre!” sopti Andra. El se apropie cam temator dar impins de o mana nevazuta de ea. Ea ii atinse fata usor iar atingerea ei aproape ca il imobiliza. „Nu-ti fie frica”, sopti din nou fata. Acum Petre realiza ca Andra vorbea fara sa isi miste buzele. „Asa ceva nu am mai vazut pana acum. Cine esti?”, intreba Petre. Un sarut pasional ii alunga insa orice alte intrebari. O energie ciudata ii dadu imbold lui Petre sa continue si el sarutul. Hainele lor cazura la pamant iar intre ei doi se infiripa un moment pasional aprig. Buzele ei si buzele lui cautau sa soarba si sa guste fiecare particica din trupul celuilalt. Gemetele placerilor lor inundau campul de iasomie si se contopeau cu vuietul vantului.

Dupa ce terminara dragostea, ea ii lua fata in maini si ii saruta buzele si fruntea spunadu-i ca ceea ce s-a intamplat are o mare insemnatate pentru ea si nu numai, dar ca el va intelege mai tarziu despre ce este vorba.

Asa cum a venit, Andra se urca in steaua stralucitoare care o adusese pe pamant si intr-o clipa disparu inspre stele.

Ca printr-un vis si nu numai, Petre se trezi plin de sudoare pe terasa casei sale. Dimineata incepea sa faca lor noptii si atmosfera se mai racori.

Ce a fost asta? Ce vis ciudat am avut!!”. A doua zi tot satul sau vorbea despre minunea din noaptea precedenta. Oamenii sustineau cu tarie ca o lumina ciudata a plutit o vreme pe campul de la marginea satului si din ea s-au dat jos niste ingeri care au luat mostre de flori, de pamant si altele. Ulterior, acesti ingeri au plecat iar steaua cu care venisera ei zburase cu viteza gandului inspre ceea ce in popor se cheama Constelatia Orion. 

Reclame

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s