Uncategorized

Se destrama SUA? Romania oare cat mai are?


Victoria unui socialist ca Obama, pe care l-am simpatizat in 2008, a cam strans cu usa dezvoltarea SUA. America este deja inglodata in datorii pana peste cap si duce si un razboi costisitor in Afghanistan. Acasa somajul a crescut, au crescut taxele si sindicatele cer si mai multi bani.
Ce vrea sa insemne asta pentru economia americana? Pai un streang care se strange lent si provoaca o moarte chinuitoare si dureroasa.
Din fericire mai exista si americani patrioti, care stiu ca SUA este stat FEDERAL. Adica un stat format din mai multe state, fiecare cu constitutie proprie, aparat legislativ propriu si parlament. E drept ca fiind membri ai unei federatii, puterile acestor state sunt oarecum limitate, dar niste baieti destepti au gasit solutia: desprinderea de uniune. Simplu si perfect legal.
Ceea ce a parut la inceput o simpla gluma, acum a devenit ceva cat se poate de real. Lista statelor care vor sa devina independente este compusa din: Louisiana, Alabama, Arkansas, Colorado, California, Florida, Georgia, Indiana, Kentucky, Vermont, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, New Jersey, New York, North Carolina, North Dakota, Oregon, Ohio,  South Carolina, Tennessee si Texas.
Cei care au pornit aceste miscari au facut o chestie simpla si la indemana oricui stie sa foloseasca internetul: au initiat niste petitii online. Aceste petitii au inceput sa fie semnate de tot mai multi cetateni ai statelor membre si s-a ajuns la situatia in care pentru iesirea Louisianei din federatie sa se adune nu mai putin de 37,162 se semnaturi. In momentul in care o petitie atinge pragul de 25.000 de semnaturi presedintele SUA este obligat sa raspunda petentilor.
Semnele sunt cat se poate de clare ca pana si americanii vor o schimbare. Vor probabil reintoarcerea la „tara libertatilor absolute”, unde nu te freaca nimeni la cap daca vrei sa faci ceva.

Romania, pe acelasi drum

Da, Romania a pornit si ea pe acelasi drum. Taxele mari, coruptia endemica, proasta gestionare a a banului public, ca sa nu mai zic de jaful generalizat al banului produs de mediul privat au dus tara la fund. Deja pe un site de petitii online exista o petitie pentru autodeterminarea Dobrogei! Va dati seama? Nu tu unguri, nu tu secui, nu…DOBROGENI! Si stiti ce? Ii sustin. Ii sustin pentru ca doar prin lasarea hotilor fara obiectul muncii – banul luat de la cetatean – putem sa ii omoram. Daca nu se vor mai plati taxe catre guvernul central, atunci statul roman o sa moara. Parlamentarii, bugetarii, sindicalistii nu vor mai avea de unde sa fure.
Daca dobrogenii reusesc sa se adune, deja se va crea un efect de domino care va lovi fix in inima Romaniei. Si s-ar putea sa mai intre aici si Banatul, Oltenia, Moldova etc. Pana la urma nici nu mai conteaza cine incepe primul descompunerea Romaniei, pentru ca procesul pare oricum ireversibil.
Petitia pentru Autodeterminarea Dobrogei o gasiti aici.

Reclame

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s