Uncategorized

Cruciada pentru Unirea Bisericilor – mail primit de la o prietena


Doamne ajută inimilor oamenilor să Te dorească.
Dorindu-Te să Te caute,
Căutându-Te să Te găsească,
Găsindu-Te să Te iubească,
Iubindu-Te să înceteze a mai păcătui.
(Adaptare după Rugăciunea Sfântului Augustin)

Draga Razvan,

Le-am propus catorva prieteni sa ofere Sfintele Liturghii celebrate la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pentru Unirea Bisericilor, iar aceasta să fie aşa cum se menţionează în articolul de mai jos “o zi de rugăciuni fierbinţi, cari să spargă zidul despărţirii şi să readucă unirea între fraţii, cari se închină aceluiaş semn al mântuirii.”

Cu pruncul Isus sa ne binecuvanteze Fecioara de Sus!
Cami

Cruciada pentru Unirea Bisericilor

“Pentru a ajunge la acest bine fără margini, nu ne trebuie nici oameni mari, nici filosofi subtili, nici politicieni consumaţi ci oameni buni şi darul lui Dumnezeu. Iar oamenii buni vor şti spune un Tatăl nostru pentru împăcarea tuturor şi atunci darul lui Dumnezeu se coboară bogat şi covârşitor, împreunând într-o fericită fuziune de inimi toate marginile pământului. … Nimeni nu se va teme de efectele rugăciunii asupra inimii lui Dumnezeu. Nu are să-ţi dea şarpe, când tu ceri peşte, nici nu îţi va da ţie scorpii în loc de pâne’…, ci spirit bun, tuturor celor ce cer de la dânsul.
Va fi cu neputinţă, ca atunci, când se vor ruga milioane cerul să rămână de plumb şi sufletele noastre de ghiaţă.”
Dr. I. COLTOR.
(Revista Cultura Cestina, nr. XII, oct-nov 1923)
http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/periodice/culturacrestina/1923/BCUCLUJ_FP_279432_1923_012_010_011.pdf
Gânduri pentru zilele ce vin – Vladimir GHIKA

9.Dumnezeu dăruieşte celor care dăruiesc. Dumnezeu se dăruieşte celor care se dăruiesc.
14.Nimic nu ni-l apropie mai mult pe Dumnezeu decât aproapele.
43.Cântarea Treptelor… Dă-ne, Doamne, să ştim ce vrei, – să vrem ce vrei, – să facem ce vrei, – să facem bine ceea ce vrei.
44. Direcţia îndurării Divine în Eternitate se cheamă viitor.
http://www.vladimirghika.ro/index.php?s=Scrieri_Ghika&a=Ganduri_pentru_zilele_ce_vin
MAREA CRUCIADA A IUBIRII

Voi trebuie sa actionati ca Zaheu
Daca creatura ar cunoaste planul pe care il am cu ea, s-ar consacra in intregime indeplinirii Vointei Mele si nimic n-ar putea-o distrage de la aceasta…
Voi trebuie sa actionati ca Zaheu, adica sa va ridicati, pe cat posibil,  deasupra realitatilor traite, si sa asteptati trecerea Mea, pentru a Ma urma oriunde as merge. Eu trec, voi urmati-Ma. Nu fiti nerabdatori. Este absolut sigur ca voi trece. Si ma veti vedea cu siguranta, daca veti urmari de sus trecerea Mea. Si poate ca atunci Eu va voi spune ca vreau sa raman la voi. Sau, fara sa va spun nimic, sa va invit sa Ma urmati. In ambele cazuri, alegerea este a voastra. In ce Ma priveste, Eu sunt interesat ca voi sa acceptati, numai si numai pentru ca de acceptarea voastra depinde binele pe care doresc sa vi-l fac.

Totul este in Evanghelia Mea. O constatati in continuu. Dar  de ce nu este explicat exemplul lui Zaheu in sensul pe care tocmai vi l-am spus? Cel care nu apreciaza Evanghelia pe care am dat-o oamenilor, cum se poate gandi sa se numeasca ucenicul Meu… daca Ma urmeaza atat de putin incat nu-l intereseaza nici macar sa arunce o privire asupra faptelor simple si sublime care se refera la Mine si care au fost traite de cei care Ma inconjurau?
Nu-si poate atribui numele de crestin, cel care nu se preocupa sa-L cunoasca pe Cristos…
Si acum va spun ca, daca Ma ascultati,  veti obtine urmatoarele binefaceri: asigurarea de a gasi, inainte de chemarea in Cer, o solutie la toate problemele care va dau bataie de cap si, prin aceasta,  diminuarea suferintelor Purgatoriului; puterea de a renunta, asa cum vreau Eu, la pacat; lumina pentru voi si pentru ceilalti…  (18 ianuarie 1996)
http://dinimaginatie.blogspot.ro/2012/08/marea-cruciada-iubirii.html

Rugaciunea

Jose-Luis Matheus: „Sfanta Fecioara ne-a spus ca rugaciunea cea mai placuta Lui Dumnezeu, dupa Sfanta Liturghie, este Rozariul. Ea ne-a spus, atat mie cat si lui Juan-Antonio, ca – de fiecare data cand ne rugam Rozariul – ii oferim o coroana de 50 de trandafiri – cele 50 de Bucura-Te Marie si 5 ramuri de feriga – cele 5 Slava Tatalui. Cu ele, Sfanta Fecioara, impodobeste Tronul Lui Dumnezeu si mijloceste pentru toate intentiile noastre, pe langa Parintele Ceresc. Ea a mai precizat ca valoreaza mai mult sa facem o singura rugaciune din inima, decat o serie de rugaciuni mecanice. Ea a spus limpede: „Rozariul recitat fara iubire, este un clopot care nu suna… Rugaciunea este foarte importanta! Numai daca omul ar intelege! Daca ar intelege, el s-ar ruga in fiecare zi.”

http://dinimaginatie.blogspot.ro/2012/08/sfanta-fecioara-in-venezuela-i.html

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s