Uncategorized

Romanii, natia cea de pe urma a Europei


Cand auzi patriotii de Duminica cum vorbesc despre poporul roman, mai ca te fac sa crezi ca romanii sunt un popor divin. Unora le place asa de mult sa se bata cu caramida in piept ca romanii asa si pe dincolo. Niciun politician actual nu va recunoaste in fata camerelor de luat vederi realitatea care te izbeste, asa, in moaca, mai ales in campaniile electorale. Dar chiar si cand nu este campanie electorala si nu se impart promisiuni, exista niste porniri din astea de primate in sanul romanilor.

De fapt, ce sunt romanii de astazi?

Romanii sunt un popor primitiv care a facut un act de mandrie faptul ca niciodata nu a asuprit un alt popor si nici nu a incercat sa cucereasca cu arma in mana alte popoare.
Romanii au fost invatati de comunisti ca nu trebuie sa aibe initiativa, nici spirit intreprinzator si mai cu seama, ca in capitalism exista o exploatare a omului de catre om. Asa au reusit sa modeleze baietii aia veniti calare pe tancuri o natiune noua de cersetori.
Gena s-a transmis si odata cu revenirea la capitalism, romanii nu au inteles sa se schimbe. Au asteptat mereu pomenile si gratuitatile. Acum orice actiune de campanie electorala, legala, se poate transforma intr-un circ tragi-comic unde se vede cel mai bine care e Romania aia profunda a lui Nastase. Romania profunda este una in care pomenile cele mai ieftine, baloane, plimbari gratis cu vaporasul la inaugurarea unei pasarele pe Marea Neagra, devin niste evenimente de maxima importanta pentru cersetorii de romani. Saracia nu presupune lipsa demnitatii. La noi exact asta s-a intamplat.
Mentalitatea de cersetori a multor concetateni de-ai mei romani a tras tara asta in jos. Cand stiu ca dobitocii care s-au batut pentru niste baloane colorate au drept de vot imi vine sa ii iau la bataie. Pai cum, ma, sa aiba drept de vot unul care se imbranceste pentru un nenorocit de balon? De ce sa aiba dreptul sa mai aleaga un/o cetatean/a care iti smulge balonul din mana si mai are si obraznicia sa se intoarca si sa iti mai ceara unul pentru al doilea copil?
Gloata care s-a batut pentru un loc pe vaporas la Constanta (Neptun) ar merita sa voteze?

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s