Uncategorized

Anii ’90 – Marile puteri au avizat reîntregirea României, Iliescu a descurajat apropierea


„În anii ’90, marile puteri mondiale – Statele Unite şi Marea Britanie – avizaseră tema reîntregirii României. Astfel, în 1991, Senatul american a votat în plen şi a adoptat o rezoluţie care recomanda administraţiei americane «să sprijine autodeterminarea poporului din Moldova şi din Bucovina, ocupate de sovietici, şi să elaboreze o hotărâre în acest sens, de sprijinire a eforturilor viitoare ale Guvernului Moldovei de a negocia paşnic dacă doreşte reunificarea Moldovei şi Nordului Bucovinei cu România, aşa cum s-a stabilit în Tratatul de pace de la Paris din 1920, conform normelor în vigoare ale dreptului internaţional şi a principiilor Actului de la Helsinki». Marea Britanie, condusă atunci de Margaret Thatcher, i-a adus la cunoştinţa lui Gorbaciov, preşedintele de atunci al Uniunii Sovietice, că modelul german de reunificare este aplicabil şi Moldovei, deoarece nici ţările Baltice şi nici Republica Moldova nu au aparţinut niciodată spaţiului rusesc”, a declarat secretarul de stat, adăugând că „din păcate, preşedintele Iliescu nu a avut aceeaşi convingere, a ignorat şi a descurajat orice iniţiativă de apropiere a românilor dintre cele două maluri”.

Întrebat de ce nu mai vorbesc oamenii politici despre unire, Eugen Tomac a precizat că „preşedintele Băsescu a manifestat întotdeauna o deschidere enormă faţă de românii din Basarabia. Poate cei mai importanţi paşi pe calea sprijinirii românilor basarabeni au fost făcuţi datorită Domniei Sale”, dar „ecoul în spaţiul românesc al eforturilor de apropiere de basarabeni este însă insuficient”. Oficialul a mai precizat că majoritatea mass-media din România este „vizibil, de cele mai multe ori, dirijată în a trata cu indiferenţă soarta românilor aflaţi, din diferite motive, în afara hotarelor”. (sursa: Obiectiv – Vocea Brailei)

Hmm, deci britanicii si americanii erau constienti ca Basarabia este pamant romanesc si i-au zis lui Gorbi ca modelul german de reunificare este perfect aplicabil si in cazul nostru. Ce a facut tradatorul ION ILIESCU? Si-a bagat picioarele… Nu l-a interesat pentru ca era si a ramas probabil, omul Moscovei. Nu este minunat ca in prezent dorim cu atata ardoare sa aducem in frunte oamenii lui Ilici?

Evident, stangistii vor sari in sus. Vai, dar Iliescu este un sfant. A fost salvatorul natiei romane. Omul providential care a instaurat proriul sau regim, bazandu-se pe bocancii aplicati democratic in gura studentilor, liberalilor si taranistilor care l-au demascat in vara lui ’90. Romani, chiar nu mai avem ce alege. Nici din PDL, nici din Opozitie. Doar Monarhia poate sa mai asaneze mizeriile facute de EI!

Reclame

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s