Uncategorized

Scoaterea icoanelor din scoli, o prostie colosala


Democratia cred ca a tampit mare parte din popor. Democratia, ca si concept, este buna. Din pacate practica o omoara in chinuri. Nu stiu ce i-au facut icoanele din scoli domnului Parvulescu dar ce stiu cu siguranta este ca romanii s-au indepartat foarte mult de Dumnezeu.
Seful APD are dreptate intr-o singura privinta, cea care face referire la comportamentul romanilor in societate. Asa e, multi dintre noi nu avem respect fata de lucrurile sfinte, dar ceea ce ar trebui accentuat aici este ca majoritatea credinciosilor care nu au respect fata de ceea ce este sfant sunt ortodocsii. Aici stiu ca s-ar putea sa imi sara in cap unii credinciosi ortodocsi, dar lucrurile chiar asa stau. Intr-o tara majoritar ortodoxa nici nu cred ca ar putea fi altfel.

Ceea ce trebuie punctat este ca celelalte culte crestine sunt mult mai respectuoase fata de credinta. Catolicii, protestantii, neo-protestantii chiar sunt oameni cinstiti, nu fura, muncesc, sunt curati si traiesc in buna masura dupa legile lui Dumnezeu. Ortodocsii au in marea majoritate o religiozitate falsa, de care isi aduc aminte mai mult pe la Sarbatori sau la pomeni ori cand au vreun interes personal. Atunci isi fac mii si mii de cruci, vocea lor capata un ton umil, molcom, de parca un om fatarnic chiar ar fi ajutat de Dumnezeu sa traiasca in ceea ce generic se cheama pacat.

Biserica Crestina din Romania, indiferent de orientare, ar trebui sa se implice mult mai mult in viata cetatii. Daca ar fi si lasata sa o faca. Scoaterea iconelor din scoli ar induce definitiv ideea ca a crede intr-o entitate spirituala superioara omului este una falsa, fara niciun fundament si ar da frau liber la manifetari si mai deviante in randul elevilor. Si asa scolile romanesti sunt deseori un veritabil teatru al violentelor, al pornografiei sau al luarii in deradere a profesorilor. Plus altele care probabil ca nu se stiu.

Biserica Ortodoxa, ca sa o spunem si pe aia dreapta, ar trebui sa isi reevalueze preotii, ar trebui poate sa le impuna o noua conduita fata de crestinii pe care ii pastoresc si sa ii determine sa faca mai mult pentru credinciosi si sa ceara mai putin pentru ceea ce fac.

Reclame

2 gânduri despre „Scoaterea icoanelor din scoli, o prostie colosala”

  1. „Scoaterea iconelor din scoli ar induce definitiv ideea ca a crede intr-o entitate spirituala superioara omului este una falsa, fara niciun fundament si ar da frau liber la manifetari si mai deviante in randul elevilor.” Cel care are nevoie de simboluri pentru a crede nu e un credincios adevarat. Cel care are nevoie sa-si valideze constant credinta atat fata de sine, cat si fata de ceilalti membri ai societatii, nu e un credincios adevarat. Credinta tine de interior, nu de exterior. Oameni ca dvs. ne fac pe noi, cei care credem pt. ca asa simtim, sa parem niste idioti in ochii scepticilor. Credinta tine de spiritul fiecaruia, e personala, unica. Nu poate fi si nu trebuie impusa. Ori icoanele sunt un mod de a o impune. Pe cine incercati sa convingeti? Pe agnostici/atei/etc. sau de fapt pe dvs.? Eu una nu am nevoie de simboluri ca sa cred. Am perspectiva credintei. Dvs. o aveti? Sau e doar vorbarie goala?

    1. Eu am credinta, dar copiii aflati la varste fragede nu stiu ce e aia credinta. Ei sunt in crestere si e mai usor sa afli sau sa asociezi o imagine frumos colorata cu credinta. Pe parcurs ei vor invata sa nu mai faca asta, dar trebuie timp.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s