Uncategorized

Cat de compromisa este elita politica romaneasca? Exista alternative la PDL si USL?


Romanii sunt satui de politica asa cum e vulpea de poame acre. Si e normal. Nu vreau acum sa infierez cu manie proletara activitatea politica a vreunui partid sau persoana politica. Vreau sa ma gandesc la alternative. Exista o alternativa la ceea ce este acum in prim-planul vietii politice din Romania?
Monarhia constitutionala ar rezolva o parte din aceasta rana a Romaniei, inlocuind un regim instalat cu tancurile si mitraliera cu cel care a modernizat Romania si a asezat-o in randul statelor civilizate ale lumii. Dar sa schimbi regimul constitutional nu este suficient. Mai trebuie sa ai si oameni instruiti, deschisi la adoptarea unor schimbari. Din pacate eu nu stiu de unde sa ii iau pe acesti oameni, pentru ca nu ii vad. Ori ei nu exista si in partidele noastre se inscriu sau sunt acceptati doar cetateni care au un singur interes de aparat – al lor – ori acesti oameni din lipsa de relatii, de sustinere sau din lipsa de bani nu sunt bagati in seama si sunt chemati de liderii politici atunci cand trebuie sa fie impartite afise si reclame cu mutrele candidatilor care vor sa acceada in vreo functie.

Am vazut acum o zi un sondaj de opinie prezentat pe A3, sondaj realizat de CCSB. Mi s-a parut interesanta de acolo urmatoarea intrebare: „Daca maine ar acea loc alegeri parlamentare, cu ce partid ati vota?” USL conduce detasat cu 57 de procente, PDL sta iarasi bine in teren cu 18% dupa care vine socul dureros. PP-DD 12%! Sa fie astia alternativa?? Eu sper ca nu! De la partidul OTV in jos incep scorurile de sub 10 la suta. UDMR are 4 la suta, PRM 3 la suta, PNG 2 la suta, PER 2 la suta, UNPR 1 procent, PNT-cd 1 procent si Partidul Verde 0 la suta.

Vreti sa va zic ceva? Eu cred ca sondajul asta ori a fost facut pe genunchi in vreun parc, ori are niste deficiente. Nu il cred, dar vreau sa ma concentrez acum pe altceva. Pe acea alternativa pe care vreau sa cred ca si romanii au sesizat-o. E vorba de partidele aflate la cotele mici in sondaj, dar care cu multa munca si cu oameni potriviti pot fi alternativa la clasa politica erodata de atatia ani de zile.

sursa: turrambar.blogspot.com

I. PARTIDUL ECOLOGIST ROMAN

Conform statului acestui partid, (4) Doctrina Partidului Ecologist Român este doctrina ecologista. Programul politic al P.E.R. pune accentul in principal pe grija fata de mediu, dar si pe eliminarea inechitatii si a abuzului in justitie.
Mai multe detalii puteti afla de pe site-ul Partidului Ecologist http://www.per.ro/

II. Partidul Verde

Partidul Verde din Romania este membru al Verzilor Europeni.  Prin platforma lor program, verzii romani doresc:

 • Crearea unui sistem de monitorizare al tuturor utilajelor şi instaţiilor poluatoare.
 • Obligativitatea de a respecta standardele de emisie a dioxidului de carbon şi a tuturor gazelor cu efect de seră conform normelor stabilite de conferinţele internaţionale (Kyoto, Montreal, Paris).
 • Lichidarea până în 2015 a tuturor surselor de poluare care nu    s-au  conformat standardelor stabilite pentru ţara noastră.
 • Stabilirea normelor de emisie a gazelor de eşapament şi elminarea din traficul rutier până în 2009 a vehiculelor care depăşesc aceste norme.
 • Instituirea obligativitatii legale ca retehnologizarea si dezvoltarea transportului in comun sa se bazeze pe utilizarea de tehnologii nepoluante.
 • Stimularea (inclusiv fiscala) a implementarii de tehnologii prietenoase cu mediul.
 • Asigurarea până în anul 2015 a tuturor comunelor cu alimentare centralizată de apă şi canalizare.
 • Reducerea pierderilor în reţelele urbane de alimentare cu apă, învechite şi defecte pentru evitarea risipei accentuate existente astăzi.
 • Crearea de instalaţii de epurare a apei până în 2009 la toate marile uzine poluatoare şi până în 2012 pentru toate oraşele şi localităţile cu peste  20.000 locuitori
 • Realizarea sistemelor separate de alimentare cu apă industrială şi menajeră în vederea conservării celei din urmă şi reducerea preţurilor rezultate din  potabilizarea apei industriale.
 • Economisirea apei prin plăţi diferenţiate, cu costuri tot mai mari pentru consumatorii economici ce depăşesc normele prevăzute în autorizaţiile de impact.
 • Alocarea resurselor din bugetul statului sau al comunitatilor locale pentru realizarea până în anul 2012 a sistemelor de protecţie împotriva inundaţiilor prin îndiguiri pe marile cursuri de apă  şi corectarea torenţilor.

Pentru cei care doresc sa cunoasca mai multe despre miscarea verzilor din Romania, site-ul lor este ACESTA

III. PNT-CD

Am ajuns si la taranisti. Aici e o mare durere. Un partid cu asemenea trecut a ajuns acum la 1 la suta si este in moarte clinica. E o mare pierdere pentru Romania aceasta formatiune politica si din pacate imi este si greu sa imi dau seama cine este de fapt liderul PNT-CD. O fi Ciorbea sau o fi avocatul ala al carui nume imi scapa acum? Am remarcat ca sunt foarte dezbinati, dar sper ca pana la urma sa se gaseasca vreo minte luminata care sa ii aduca pe astia la liman si sa le redea demnitatea.

In final, cred ca ati vazut ca nu am pus la socoteala PRM, PNG si UNPR. Motivele sunt simple. Doi dementi si o grupare de mafioti nu pot fi alternativa la o clasa politica erodata de demagogie si hotie.

DACA AR FI SA VOTEZ ALTCEVA DECAT USL SAU PDL, CRED CA ACEL PARTID AR FI UNUL DE SAMANTA ECOLOGISTA. A NU SE INTELEGE CA AS DA CU STAMPILA PE PER! SPUN ASTA PENTRU CA PREA NE-AM BATUT JOC DE NATURA SI DE MEDIU. PADURILE NOASTRE AU AJUNS MOBILA DE LUX PRIN CINE STIE CE TARI, PAMANTUL TARII NOASTRE ZACE NELUCRAT SI AGRICULTURA CARE NE-AR SCOATE DIN TOATE CRIZELE, ESTE SI EA LA PAMANT.

ALTERNATIVA CRED CA ESTE REVENIREA LA NATURA SI LA DUMNEZEU.

Reclame

4 gânduri despre „Cat de compromisa este elita politica romaneasca? Exista alternative la PDL si USL?”

 1. Ce este LADY`S – METROPOLITAN ? ladys.com.ro Compania noastra comercializeaza produse de parfumerie, cosmetice si bijuterii prin sistemul de vanzari directe. Devenind reprezentant Metropolitan puteti castiga un comision echivalent cu 25% din vanzarile dumneavoastra. De asemenea, prin recrutarea altor persoane ce doresc sa vanda produsele noastre, primiti bonus pentru fiecare nivel al retelei create de dumneavoastra. DE CE afacerea Ladys Metropolitan? Ladys – Metropolitan Selection este o companie tanara, bine organizata si flexibila care se adapteaza foarte bine cerintelor vietii omului modern. – Produsele cosmetice, machiaj si accesorii sunt de calitate, la preturi accesibile, pentru intreaga familie – Inscrierea se face imediat si gratuit, fara absolut nici un cost – Pentru prima comanda poti primesti un catalog GRATUIT – Transportul produselor este GRATUIT, livrarea se face prin posta – Sistemul de acordare a bonusurilor pentru promovarea produselor este unul transparent – Poti sa comanzi produsele on-line – Iti poti dezvolta o afacere profitabila si un venit suplimentar realizat in ritmul propriu

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s