Uncategorized

Majestatea Sa Regele Mihai sustine miscarea de protest a poporului roman


Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai este autorizat să transmită următorul comunicat:

Familia Regală știe că tot mai mulți români își exprimă cu tărie convingerile și nemulțumirea, de mai multe zile, în orașele țării și în străinătate. Povara cetățenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a țării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le așteaptă.

familia-regala-a-romanieiRomânii și-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului. Întreaga Familie Regală este alături sufletește de toți cei care au în aceste momente nevoie de încurajare și solidaritate. Regele Mihai I a spus în mesajul său adresat Parlamentului României că, ,,cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos”. Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva în România.

Lecția de istorie pe care tinerii au dat-o țării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuțile democrației și libertății atunci când destinul țării este la răspântie. Europa și România trec împreună prin vremuri de restriște. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democrația și să nu ia locul competenței, în spațiul public și instituțional.

Fără nici o îndoială, criza economică mondială afectează România. Dar este, totodată, evident că protestele din țara noastră merg mult mai departe decât atât: românii își exprimă frustrarea față de politicieni care nu au privit niciodată dincolo de îngustele lor interese, care au fost mai mult ocupați cu mici dispute personale decât cu buna administrare a țării.

Regele și Principesa Moștenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare și rămân hotărâți să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra și promova interesele României, fără să favorizeze nici o formațiune politică.

Aceasta a fost datoria Coroanei Române, în fiecare generație, și va rămâne astfel în viitor. (sursa: dcnews)

Reclame

2 gânduri despre „Majestatea Sa Regele Mihai sustine miscarea de protest a poporului roman”

    1. De ce crezi ca Majestatea Sa neaparat trebuie sa aibe vreun interes ca sa faca o astfel de declaratie? Tot mai multi romani vor revenirea la Monarhie. S-au adunat multe frustrari in 22 de ani de minciuni. PDL este un partid mort in acest moment, dar iti aduc aminte ce jaful acestei natii a inceput cand iubitul tau conducator Ion Iliescu a ajuns la Putere impreuna cu gasca lui. Si eu si altii dorim sa veden oameni noi in PSD, mai ales in PSD, si in PNL. Poate chiar si in PDL, pentru ca sunt convins ca si in PDL sunt oameni cinstiti care ar vrea sa faca ceva bun pentru tara asta, dar nu sunt lasati.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s