Uncategorized

Romania, capat de linie in 2012?


Criza sociala si economica condimentata cu multa incompetenta si prostie au facut ca tarisoara noastra sa treaca prin momente crancene in ultimii 3 ani. Dar fratilor, se pare ca raul cel mare nu a trecut inca, ci sta la cotitura asteptand noaptea de Revelion ca sa isi arate ranjetul sadic.
Anul 2012 o sa fie iarasi unul dur. Am pierdut multe investitii straine in tara asta pentru ca taxele au fost crescute in mod aberant de catre Guvern.

In curand, adica de la anul care vine peste aproximativ 24 de ore, DACIA, simbolul automobilelor romanesti se va pregati incet incet sa isi faca bagajele si sa plece spre tinuturi mai calde si mai competitive. Destinatia este Tanger, oras din Maroc unde oficialii Renault au facut de la zero o fabrica noua de producere a masinilor Dacia Lodgy.

De ce Maroc? Pai conform unui oficial francez, Jean Christophe Kluger „succesul mărcii Dacia ne-a obligat să majorăm producția și acest lucru nu mai putea fi făcut la Pitești, unde am ajuns la capacitate maximă. Acesta este motivul pentru care am ales Marocul. Piața marocană este foarte dinamică iar amplasamentul fabricii ne oferă deschidere către întreaga lume”. Serios? Francezul a fost diplomat, dar printre randuri putem sa citim ca nu mai vor sa tina prea mult timp fabrica de la Pitesti pentru ca sunt costuri mult prea mari cu forta de munca si cu taxele in general.

Voi, de exemplu, ce intelegeti din aceasta afirmatie? „E adevarat ca in Maroc avem si forta de munca ieftina … deocamdata, angajatii Dacia din România nu au de ce sa îsi faca probleme daca vor reusi sa mentina si chiar sa creasca nivelul de competitivitate”

Adica angajatul roman vrea prea multi bani si nu este chiar din cale afara de competent sau de pregatit in domeniul sau de activitate. In plus, statul roman a decis sa ii jupoaie pe investitorii privati pentru a salva aparentele unui buget echilibrat si  care sa dea bine in ochii Fondului Monetar International. Pe spinarea privatilor s-a dus in carca mult timp economia romaneasca. Capsunarii din Spania au trimis in tara, candva, multe miliarde de dolari care au astupat gura hamesita a bugetarilor si a celor care nu munceau. Acum, ca e criza, Tnuva a plecat. Dacia se pregateste si ea. Nokia a plecat si in mod sigur mai urmeaza si altii.

Ce se va alege de noi in 2012?

Pai, dragi compatrioti si compatrihoti, sper sa se aleaga praful si pulberea de toti nesimtitii de bugetari care nu fac nimic, de revolutionarii cu indemnizatii speciale, de politrucii corupti care vaneaza ciolanul si de toate putorile care nu fac nimic sa isi castige existenta in mod cinstit.

De fapt sper sa se aleaga praful de tot acest conglomerat de cetateni, orase, sate si sosele care se numeste pompos statul roman. Romania nu merita sa fie in U.E., nu cred ca merita nici macar sa se numeasca tara suverana si independenta.

Hai ca v-am pupat!
VA DORESC UN AN NOU CARE SA FIE CAT MAI PE GUSTUL FIECARUIA!

PS:  NU DE ALTA, DAR S-AR PUTEA SA FIE SI ULTIMUL DACA E SA NE LUAM DUPA MAYASI!

5 gânduri despre „Romania, capat de linie in 2012?”

  1. Îmi place despre cîte şi cum scrieţi, deşi – din punctul abordărilor mele, anii, pătimirile – ne situăm pe extremele aceluiaşi diametru.
    Cred că mi-aţi accesat blogul via Sare’nOchi.
    Voi mai trece pe aici, fiindcă m-aţi făcut foarte curios. Să ne fie-ntr-un ceas Bun!

    Din punctul meu de vedere, vor mai trece veşnicii, Planeta se va roti tot p-aci, dar măcar omenirea de-ar intra în stăpînirea Oamenilor… Desigur, altminteri structuraţi socialmente şi absolut toţi ştiutori de carte şi tradiţii, măcar ca-n Finlanda.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s