Uncategorized

La altii se poate, la noi mai domol. O britanica de 94 de ani munceste (inca) noua ore pe zi la o cresa pe care o administreaza de 20 de ani


Britanica Ada Hostler îi ignoră pe toţi cei care o sfătuiesc să se pensioneze şi continuă să-şi trăiască viaţa după moto-ul „Trăieşte clipa”. Spune că lucrează 9 ore pe zi şi că nu îi place weekendul, pentru că nu se simte bine atunci când nu are o activitate, scrie publicaţia Daily Mail.

Povestea străbunicii care refuză să se pensioneze a început în urmă cu 94 de ani, în oraşul italian Napoli. Acolo l-a cunoscut pe viitorul soţ, Peter, un marinar britanic. S-au căsătorit în Italia, iar cuplul s-a mutat în Marea Britanie în 1945, când Ada avea 26 de ani.

 Considerată cea mai bătrână angajată din Marea Britanie, Ada Hostler administrează, de aproape 20 de ani, o creşă din Portsmouth, relatează publicaţia Daily Mail. „Niciodată nu m-am gândit că voi munci la 94 de ani. Dar o iau pas cu pas. Faptul că lucrez cu cifre mă ajută să-mi menţin creierul activ şi să mă simt mai tânără. Însă, copiii sunt cei care mă fac să merg mai departe. Îmi place să fiu în jurul lor”, a declarat Hostler.

Văduva Hostler mai spune că vrea să scoată totul de la viaţă şi de aceea nu doreşte să devină o pensionară fără acupaţie. Fiica acesteia, Janet Storey, în vârstă de 63 de ani, îşi descrie mama ca fiind foarte activă, chiar şi în ciuda celor 94 de ani. „Mama a fost mereu foarte activă, nu se oprea din lucru nici când era tânără. Îi place viaţa agitată şi din acest motiv iubeşte şi creşa”.

Anul trecut, Ada Hostler a suferit o intervenţie chirurgicală complicată, la şold, ier medicii i-au recomandat să se pensioneze. La câteva luni de la operaţie, Ada s-a reîntors la creşă şi, ajutată de un cadru, şi-a reluat activitatea. „Vreau să mă bucur de tot timpul rămas”, mai spune străbunica Ada Hostler. sursa aici

Cand am sa aud si eu ca un roman trecut binisor de a doua tinerete munceste si el la fel? Noua ore de munca pe zi nu e mult, daca punem la socoteala si ora de pauza. In „lend of ciois”, sunt niste putori care se pensioneaza de la 40 de ani si dupa aceea cer pensii nesimtit de mari in raport cu perioada muncita. Sa le fie rusine acestor nesimtiti care stiu sa protesteze doar cand li se iau banii nemunciti, si nu fac nimic ca sa puna curu la munca.
Reclame

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s