Uncategorized

Paradox sau realitatea care incepe sa se simta? Cifra de afaceri a firmelor brailene a fost cu 43% mai mare in primele noua luni ale anului curent decat in perioada similara a anului trecut


Pe site-ul Viata Brailei a fost publicat un articol, care din ce am vazut nu are multe vizualizari si niciun fel de comentarii. Din punctul meu de vedere mi se pare unul dintre cele mai bune si mai ales unul care incepe sa arate ca realitatea ajunge sa combata prin cifre manipularea si gargara unor diversi securistoizi care latra pe la TV, prin ziare sau pe la radio ca Romania se duce pe apa sambetei sau ca Braila nu isi mai revine. Stiu, cu o floare nu se face primavara, dar cred ca pe alocuri ne-am si obisnuit sa ne lasam manipulati de cei care vor cu orice pret sa ne stie spalati pe creieri si maleabili dupa cum le dicteaza interesele.
Iata de fapt despre ce este vorba:

„Deşi străbatem cea mai neagră perioadă din istoria postdecembristă a ţării, contrar aşteptărilor, economia Brăilei pare să se redreseze.
Potrivit datelor oficiale comunicate de Direcţia Regională de Statistică Brăila (DRS), producţia industrială realizată în luna septembrie 2011 de un eşantion reprezentativ de 106 unităţi cu profil industrial din municipiu şi judeţ, a fost mai mare cu 13% decât cea realizată în luna august 2011, fiind, totodată, cu 21,9% mai mare decât producţia industrială realizată în luna septembrie 2010.
Producţia industrială realizată la Brăila, în primele nouă luni ale anului, a fost cu 15,4 % mai mare faţă de producţia industrială din perioada corespunzătoare a anului trecut.
Mai mult, potrivit statisticienilor, cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitate principală de industrie (provenită atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare ale întreprinderilor) realizată, de data aceasta, de un eşantion format din 75 de unităţi economice de profil a fost, în luna septembrie 2011, de 286,1 milioane de lei, cu 73,6 milioane lei mai mult decât în luna precedentă, ceea ce înseamnă o creştere de 34,7 %.
În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2011, cifra de afaceri(1.793,8 mil. lei preţuri curente) a fost mai mare cu 43,6% faţă de perioada corespunzătoare din anul 2010 (1.249,3 mil. lei preţuri curente), ceea ce reprezintă un paradox pentru vremurile pe care le trăim.”

Deci, firmele brailene cu profil industrial, in primele noua luni ale anului acesta au avut o crestere economica de 34% iar per total, cifra de afaceri a tuturor firmelor din Braila ( aici cred ca au inclus si firmele din judet) a fost mai mare cu 43% fata de perioada similara in anul 2010.

Sa fie acesta un paradox sau criza a facut praf firmele capusa, care de fapt nu produceau nimic real? Eu incep sa cred ca DA, firmele de balcon au cam disparut iar companiile care au fost de la bun inceput serioase si au facut afaceri adevarate au rezistat. Sigur, greul a fost al tuturor, dar cum necum, cand afacerile sunt cinstite si nu sunt facute pentru a da tepe sau pentru a spala bani, ele supravietuiesc. Dealtfel PARADOXUL cred ca ar fi fost ca nimeni sa nu mai produca nimic. Atunci da, eram in cacat mult de tot, dar din fericire nu suntem chiar asa bananieri. Sau ma rog, suntem o tara semi-bananiera, dar Slava Domnului ca mai sunt unii care mai si produc.

Reclame

2 gânduri despre „Paradox sau realitatea care incepe sa se simta? Cifra de afaceri a firmelor brailene a fost cu 43% mai mare in primele noua luni ale anului curent decat in perioada similara a anului trecut”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s