Uncategorized

Incredibil: o brutarita din Iowa – SUA – risca sa fie condamnata la puscarie pentru ca a refuzat datorita convingerilor ei crestine, sa faca o prajitura pentru nunta unor lesbiene


Victoria Childress, o brutăriţă din Des Moines, Iowa, s-ar putea confrunta cu acţiuni în justiţie, după ce a refuzat sa faca un tort de nuntă pentru un cuplu de lesbiene. Decizia ei de a nu le servi pe cele doua femei, spune ea, sta înrădăcinată în… valorile ei creştine.

Trina Vodraska şi Sievers Janelle susţin au fost şocate când Childress, proprietara brutariei Cottage Cake Victoria, le-a refuzat comanda. „A fost degradant, era ca şi cum ne-a pedepsit pentru ceea ce suntem”, a spus Vodraska.

Childress le-a explicat femeilor ca a decis să nu le să furnizeze tortul din cauza credinţei sale. „Nu am făcut prăjitura din cauza convingerilor mele privind stilul lor de viaţă. Este dreptul meu „, a explicat ea. „Decizia mea nu are atât de mult de a face cu ele, are mai mult de a face cu mine, credinţa mea în Dumnezeu şi cu ceea ce voi răspunde în faţa Domnului, dacă fac aşa ceva”, a precizat brutăriţa.

Subiectul a declanşat un scandal de proporţii în SUA, mai multe organizaţii implicându-se în acest caz. Brutăriţa credincioasă risca puşcaria, iar lesbinele vor sa oblige brutăriţa să le facă tortul şi să obţină alinare materială, pentru daunele psihice suferite.

Comentariu personal
Femeia aceea avea dreptul sa refuze sa serveasca un client daca nu ii placea de atitudinea lui. Fiind vorba de afacerea ei, acele doua parasute puteau foarte bine sa se duca la un alt producator local, pentru ca nu cred ca in acel oras nu era decat un singur magazin de acel tip. Ba mai mult, orice om de afaceri are dreptul de a refuza sa se serveasca, pentru ca este vorba de banul lui. El pierde niste bani pe de o parte, dar poate castiga altceva. Oare se va ajunge in situatia de a obliga pe cineva sa te serveasca, sub amenintarea spectrului puscariei, doar pentru ca respectivul este un minoritar?

 

Reclame

1 gând despre „Incredibil: o brutarita din Iowa – SUA – risca sa fie condamnata la puscarie pentru ca a refuzat datorita convingerilor ei crestine, sa faca o prajitura pentru nunta unor lesbiene”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s