Uncategorized

Mircea Geoana a fost exclus din PSD. Victor Ponta: „PSD a avut un presedinte de paie. De aceea a pierdut ultimile sase alegeri”


Telenovela Geoana s-a terminat. Binele a triumfat iar raul a fost exclus. Nu zau? Chiar asa sa stea lucrurile. Cine este de fapt Mircea Geoana? Un intelectual, pro-occidental, cu vederi de stanga care a comis totusi niste greseli impardonabile. Ponta in schimb mi se pare genul de copil de mingi care executa cu precizie ordinele venite de pe banca tehnica de la Ion Iliescu si Adrian Nastase.
Ce a rezolvat PSD-ul cu excluderea lui Geoana? Cam nimic. Functia de presedinte al Senatului nu se stie daca va reveni tot PSD-ului. Regulamentul Senatului spune ca pentru ocuparea functiei amintite se organizeaza niste alegeri, fiecare grup parlamentar isi va desemna un candidat. Candidatii vor fi asezati  in ordine descrescatoare pe buletinele de vot iar cel care are cele mai multe voturi va castiga functia.
Avand in vedere migratia politica catre UNPR a multor senatori, de ce nu ar fi o surpriza ca un unpr-ist – poate chiar Geoana – sa ajunga sa detina functia a doua in stat. Basescu cred ca ar jubila iar Puterea ar fi in extaz.

Oare rusii si-au bagat coada in aceasta mutare?

Deciziile luate de pesedisti au in spatele lor mai mult ca sigur consultanta lui Ion Iliescu dar si a altor fosti baroni locali care acum simt ca se apropie alegerile si sunt sanse sa revina in functiile de conducere pe care le-au pierdut. Sorin Ovidiu Vantu, un cetatean pro-rus l-a mai facut odata pe Geoana sa piarda niste alegeri. Acum, odata cu excluderea sa cel mai pro-occidental om de stanga de pe la PSD a fost pus cu botul pe labe iar USL pare sa se indrepte inspre o colaborare de lunga  durata cu Rusia capitalista pe care tovarasul Putin se pregateste sa o recastige. Mie unuia nu prea imi place aceasta mutare, daca ea intr-adevar va avea loc.
Ce ar fi daca presedintia Senatului va ajunge pe mainile PDL? Pentru Uniunea Social-Liberala cred ca ar fi dezastru. Ar pierde a doua functie in stat si PDL probabil ar putea numara linistit de acum inainte voturile.

8 gânduri despre „Mircea Geoana a fost exclus din PSD. Victor Ponta: „PSD a avut un presedinte de paie. De aceea a pierdut ultimile sase alegeri””

 1. Pingback: Miercuri | Caius
 2. Pingback: Aluzie. « Ilarie
 3. Acest război de uzură nu face decât să slăbească opoziţia, mai ales când şi liderii de mai jos sunt aşa ca acest domn: „….pentru ce am fost condamnat eu în 1984, îi întreb retoric:
  Am furat ceva? Ştiţi că nu!
  Am tâlhărit? Ştiţi că nu!
  Am făcut fapte cu violenţă? Ştiţi că nu!

  Amândoi ştiţi că nu am făcut altceva decât am dat dispoziţie să fie vândute, către salariaţii pe care îi conduceam, câte maxim două seturi pluşate care se confecţionau în secţia pe care o conduceam. Mai mult, ca să pot da această dispoziţie, am cerut şi obţinut aprobarea din partea C.O.M. Contravaloarea acestor seturi pluşate a fost oprită pe ştatul de salarii la fiecare salariat în parte.

  Nu a existat nici un prejudiciu. Dacă în locul meu era altcineva, putea să invoce şi statutul de opozant al regimului Ceauşescu, pentru că am plătit o ceartă cu procurorul şef de atunci.

  Tot pentru ştiinţa domnului viceprimar, întreprinderea unde lucram a refuzat să fie parte în proces, considerând că sunt total nevinovat. Ca dovadă, după un an şi cinci luni de detenţie am venit acasă şi în 48 de ore am fost numit conducător (acelaşi post avut anterior) la vechiul loc de muncă.

  Nu regret nimic şi afirm cu tărie că şi atunci când unii se ascundeau de frică, eu am fost de partea celor mulţi, a salariaţilor care nu aveau resurse suficiente pentru a achita preţul integral dintr-o dată” Amănunte aici : http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/scuze-domnule-tone-petre-pentru-ca-am-folosit-cuvantul-delapidare-in-legatura-cu-persoana-dumneavoastra/
  http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/drept-la-replica-tone-petre/

 4. Asa cum spuneam, V.Ponta are incisivitate, cruzime politica, putere de decizie, inteligenta dar directia lor e un pic(mai mult) sașie! Repet , poate fi un mare om politic sau un simplu mascarici care face rau imens acestei tari!

  1. Ponta a inceput sa imi displaca mai demult. Da impresia ca este un copil rasfatat, alintat care isi ia jucariile si pleaca daca nu i se face pe plac.
   USL are mai mult de pierdut. Oricum USL este o struto-camila, dar daca exista intelegere si fiecare mai lasa de la el, in principiu se poate face ceva. Daca nu, atunci cand se vor vedea la ciolan se vor lua la bataie.

 5. @ Răzvan,
  Dacă în mai 1945 , în apropierea BERLINULUI coaliția antihitleristă s-ar fi luat la ceartă, cine ar fi răsuflat ușurat ? Nu cumva Hitler ?
  Dacă PSD în loc să-și strângă rândurile, se dezbină, cine va răsufla ușurat ? Nu cumva, Băsescu ?
  Nu-l simpatizez pe „ prostovanul ” de Geoană, nici pe Ponta cu baronii lui dar, un lucru este sigur : USL de nu se trezește rapid , VA PIERDE !
  Președinția SENATULUI ? După cum merg lucrurile pe la noi prin cele două palate, poate REVENI oricărui partid ! Cum UDMR știe foarte bine lecția ȘANTAJULUI POLITIC iar soarta guvernului e în mâinile maghiarilor, ESTE POSIBIL OPRICE !
  Felicitări pentru articol !
  O seară bună !
  Alioșa.

  1. Castigarea postului acela de catre UDMR ar avea ca efect un veritabil santaj asupra Guvernului cu recunoasterea Tinutului Secuiesc si instaurarea unei granite in interiorul Romaniei. Pana la un razboi in toata regula oare cat ar mai fi?

   1. Răzvanrinder,
    Sper din toată INIMA să nu se ajungă până acolo și ,nici să mai auzim OSTAȘII cântând : Treceți BATALIOANE ROMÂNE CARPAȚII !!!
    Alioșa.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s