Uncategorized

Comunicat de presa PDL: ONG-urile nu doresc rezolvarea problemei câinilor fara stapân pentru că din asta trăiesc


Nu am fost un fan al PDL-ului vreodata, dar de data asta au cam nimerit-o. ONG-urile care apara cainii maidanezi si-ar vedea luata painea de la gura daca maine ar incepe campania de eutanasie a acestora. Mi-as dori sa vad acesti vajnici ong-isti care si-ar da viata pentru acele animale – care saracele nu au nicio vina ca oamenii sunt ipocriti – ca fac la fel pentru a apara drepturile cetatenilor care sufera zilnic abuzuri din partea autoritatilor locale. La fel, as vrea sa ii vad pe acesti luptatori de carpa cum se bat pentru apararea drepturilor minorilor din centrele de plasament care uneori sunt violati sau tinuti in conditii demne de lagare staliniste. Pur si simplu as vrea sa vad ONG-urile astea ca se leaga de cladiri sau de copaci si cand criminali sunt lasati in libertate pentru ca nu sunt pericol social. DAR NU-I ASA CA NU AM SA VAD ASTA VREODATA? NU, SI ASTA PENTRU CA PE SPATELE ANIMALELOR SE FAC AFACERI CARE TIN IN PICIOARE TOT FELUL DE PERSONAJE CARE PAPA BANUL PUBLIC SAU PAPA NISTE BANI CE AR PUTEA FI FOLOSITI IN ALTE SCOPURI.

ONG-urile care militează împotriva legii PDL privind rezolvarea problemei maidanezilor dezinformează de o manieră extrem de gravă opinia publică atunci când vorbesc despre o lege care ar urma să impună eutanasierea ca singura soluţie, acuză PDL.

”Şi exista două motive: fie nu au citit legea şi nu cunosc ce prevede ea, fie nu sunt interesaţi să rezolve problema câinilor fără stapân.

Modificarea legislativă presupune doar crearea unui cadru pentru ca administraţia locală, după consultarea comunitaţii, să poată decide ce soluţie aplică. Legea obligă administraţiile locale să ia o decizie asupra felului în care va rezolva problema câinilor maidanezi: sterilizarea acestora şi întoarcerea lor în stradă, sterilizarea şi plasarea lor în adaposturi ale municipalitaţii sau eutanasierea. Nu exista niciun element legislativ care să încurajeze aplicarea ultimei variante în detrimentul celorlalte. Practic, se creează doar posibilitatea ca administraţia locală să ia o decizie pentru rezolvarea acestei probleme. Cu cât vom aştepta mai mult în această stare, cu atât situaţia se va înrautaţi.

Atragem atenţia asupra faptului că ONG-urile, din 2002 şi pâna acum, de la oprirea campaniei iniţiate de primarul Traian Băsescu de eutanasiere, au avut timpul necesar pentru a găsi şi propune soluţii. Nu au făcut însa nimic, pentru că existenţa problemei le garantează lor continuitatea şi atragerea diverselor fonduri. În momentul în care nu ar mai exista maidanezi pe străzile oraşelor, nu ar mai fi nevoie de ONG-uri care să militeze pentru drepturile lor. Deci, ONG-urile sunt direct interesate ca problema să existe în continuare. Pentru că ele din asta traiesc.”, se arată într-un comunicat de presă. (sursa: dcnews)

Reclame

4 gânduri despre „Comunicat de presa PDL: ONG-urile nu doresc rezolvarea problemei câinilor fara stapân pentru că din asta trăiesc”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s