Uncategorized

Smecherii vor sa distruga Padurea Stejaru’


Braila este un oras placut, frumos dar sarac. Exista insa niste speculanti, ca altfel nu ii pot numi, care sub masca unor bune intentii vor sa pape niste bani din defrisarea unei paduri si construirea cu bani europeni a unui complex sportiv si rezidential la marginea Brailei.
Pentru un om aflat pe langa subiect, ideea este probabil una salutara dar de ce trebuie sa dispara 13 hectare din 30 de hectare de padure pentru a construi un complex rezidential? Pe soseaua de centura este loc berechet si sunt convins ca daca “grupul de interese” – adica de borfasi – ar fi negociat mai bine cumpararea de terenuri de acolo ar fi reusit sa cumpere spatiu cacalau sa faca si trei complexe sportive nu doar unul.

Cine sunt initiatorii acestui proiect?

Pai, niste cetateni. Spun asta pentru ca in realitate, eu brailean fiind de 28 de ani de cand am aparut pe lume, nu am auzit niciodata de ei ca fiind afaceristi de succes. Conform ziarului “Obiectiv”, acesti cetateni de “bine” sunt urmatorii: Virgil Voicu, Ionel şi Gabriela Stănilă, Alexandra Periverzof, Cristian-Jean Mîrza, Leonard Mîrza, Laurenţia Mîrza, Otilia şi Cristian Niţă, Elena şi George Iurov, Costel Guruianu, Valentin şi Gina Chisoceanu.

De remarcat, totuşi, faptul că printre iniţiatorii proiectului se află rude ale unor personaje politice care ocupă în prezent funcţii importante în administraţia locală. Astfel, Elena Iurov este sora actualului viceprimar Alexandru Dănăilă, iar Otilia Niţă este sora lui Mircea Fudulaiche, secretarul general al Primăriei Brăila şi fost subprefect al judeţului. sursa: Obiectiv -”Pădurea Stejaru nu scapă de drujbă!”

Deci, ca sa fie cat mai clar. Mafia politica din Braila, condusa in egala masura si de Bunea Stancu (PSD) dar si de Vasile Varga (PNL) s-a gandit sa distruga plamanul verde al Brailei ca sa pape si gura acolitilor lor niste bani, ca pe criza asta nu-i asa, un pol in plus la salariu e util! Este evident ca smecherii acestia sunt smecheri pentru ca sefi importanti din Primarie ii sustin.
Dar asta nu este chiar totul. Mai este un personaj de care nu am auzit pana acum: GHEORGHE PERIVERZOF. In anul 2008, acest individ a reusit sa obtina de la Primarie, dupa ce a o fortat-o sa cumpere un corp de cladire ce apartine Teatrului “Maria Filotti” suma de 520.000 de euro. Legaturile dintre actorii principali ai acestei magarii, imi permit sa ii zic astfel pentru ca pana la urma asta e, sunt oricum foarte alambicate, dar sunt niste personaje care par sa controleze din spate totul. Conform articolului mentionat, in fruntea mafiei se afla Alexandru Danaila, Mircea Fudulaiche, Elena Iurov (sora cu vicele de la Primarie, Danaila Alexnadru) plus acest ilustru necunoscut numit Gheorghe Periverzof. Despre el sper sa pot scrie mai multe in zilele urmatoare!

Ce ar trebui sa faca bloggerii braileni in acest caz?

1. Sa faca front comun cu presa locala si sa propage mesajele despre ordinariile care se intampla in mediul politic local.
2. Sa incercam sa ne mobilizam, (poate la inceput nu vom foarte multi dar nu conteaza) si sa incercam sa dam o “palma” morala derbedeilor care incearca sa ne distruga orasul putin cate putin. Pentru asta ma gandesc inclusiv la actiuni de protest pasnice in fata sediilor institutiilor implicate in aceste manevre.
3. Daca are cineva alte idei, este binevenit sa si le exprime pe blogul meu sau al sau si sa le faca cunoscute tuturor.

Reclame

2 gânduri despre „Smecherii vor sa distruga Padurea Stejaru’”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s