Uncategorized

Societatea civila respinge legea eutanasierii animalelor (ziare.ro)


47 de organizatii nonguvernamentale cer respingerea Legii privind gestionarea cainilor comunitari, se arata intr-o scrisoare de protest data publicitatii astazi.

In luna iunie a.c., Camera Deputatilor a retrimis Proiectul de lege la Comisia pentru administratie publica, cu recomandarea expresa sa fie consultate ONG-urile si sa se dea o forma coerenta, eficienta, etica proiectului legislativ.

Presedintele Comisiei pentru administratie publica a Camerei Deputatilor, Sulfina Barbu, a introdus proiectul de lege pe agenda Comisiei la data de 14 septembrie.

Comisia a votat aceleasi amendamente pe care le discutase si la sedintele precedente, cu o mica modificare – pe care ONG-urile semnatare ale scrisorii de protest o califica drept aberanta.

Conform acestei modificari, “decizia de a omori sau nu cainii se va lua de catre consiliile locale dupa consultarea populatiei, prin referendumuri locale, prin sondaje de opinie, prin adunari de cartier etc (!)”. In vechea varianta a proiectului, decizia de eutanasiere revenea doar consiliilor locale, iar cainii puteau fi omorati, dupa capturare, in termen de cel mult trei zile lucratoare.

ONG-urile semnatare ale scrisorii de protest subliniaza ca, printr-o asemenea prevedere legislativa, membrii Comisiei de administratie publica ignora argumentele si expertiza organizatiilor de protectie a animalelor, “dar si esecul lamentabil al gestionarii cainilor prin eutanasiere in masa”.

O petitie de protest, cu 45 000 semnaturi, urmeaza a fi inaintata fiecarui grup parlamentar din cadrul Camerei Deputatilor, precum si Guvernului si Presedintiei.

Comentarii

HA,HA,HA (steluta) 19/09/2011 05:48
dlor e musai sa eutanasiem societatea asta civila ! stie cineva cine sunt !
catzelushu (boc) 19/09/2011 05:35
prin omorarea lor se face un bine atat pentru jigodii cat si pentru rasa canina, ramanand numai cainii de rasa
ORGANIZATII NONGUVERNAMENTALE ,capuse pe fondul de salarii! (Dan) 19/09/2011 04:10
Sa renunte la salariile lor asa de umflate si sa faca adaposturi pentru caini! Decat caini suferinzi,flamanzi,haituiti pe strazi si mii de oameni atacati si muscati de ei,mai bine EUTANASIEREA SAU SA INTRE IN GRIJA,CU RASPUNDEREA CUVENITA,A ACESTOR ORGANIZATII,CARE DOAR DAU DIN GURA,IAU SALARII MARI SI NU FAC NIMIC!
SOMER CU MASTERAT (VIOREL) 19/09/2011 03:19
CARE SOCIETATE CIVILA A CUI ESTE ????MAI ESTE SI VRE-O SOCIETATE MILITARA????CAT DESPRE PANARAMIILE DIN ASOCIATII CARE SAR IN APARAREA CAIINILOR CARE NENOROCESC OAMENI SI COPII SI I-AU SPERIAT PE TURISTI ,ACESTEA FAC SCANDAL NUMAI PENTRU A PRIMI FONDURI….ARE DREPTATE CETATEANUL TURMENTAT CINEVA TREBUIE SA SE FACA RASPUNZATOR DE TOATE NENOROCIRILE PRODUSE DE CAINII VAGABONZI….
Titlu gresit! (Cetateanul turmentat) 19/09/2011 00:35
Nu „societatea civila respinge legea eutanasierii animalelor”, pentru ca nu cetatenii, in masa, protesteaza, ci anumite organizatii cu scopuri numai de ele stiute. E drept ca prevederea contestata suna aberant, deoarece „referendumurile locale, „sondajele de opinie”, „adunarile de cartier” nu pot reda fidel opinia cetatenilor respectivi. Ce inseamna „sondaje de opinie”? 30-40 de oameni, alesi nu se stie cum, care-si impun dorintele tuturor celorlalti? „Adunarile de cartier” vor fi realizate prin revenirea la convocarile socialiste pentru „munca patriotica”? Cati locuitori vor putea participa? Avem in prezent o lege clara, care prevede eutanasierea cainilor nerevendicati intr-o perioada de timp. Situatia din teren nu se schimba, deoarece autoritatile locale nu aplica legea in vigoare: capturare, asteptarea revendicarii (cu asumarea obligatiei de ingrijire) si, in final, varianta dureroasa, adica eutanasierea. De la an la an se rediscuta legea gestionarii cainilor fara stapan, fara ca nimeni sa o aplice pe cea anterioara. Legea se tot schimba, este modificata, imbunatatita, comentata, dar nimeni nu o aplica niciodata! In mod absolut ipocrit, organizatiile evoca „esecul lamentabil al gestionarii cainilor prin eutanasiere in masa”, uitand esecul criminal al gestionarii cainilor prin „sterilizare si returnare in teritoriu”. Trebuie reamintit faptul ca toti oamenii atacati, raniti, mutilatii si omorati de caini, precum si toti cainii bolnavi, infestati cu paraziti, speriati, care traiesc in conditii de mizerie pe domeniul public, sfasiindu-se chiar unii pe altii, toti acestia (oameni si caini) reprezinta o imensa pata pe constiinta tuturor celor responsabili de situatia actuala. Acesti oameni, indiferent daca sunt functionari publici sau membri ai organizatiilor citate, au mainile patate de sange nevinovat si ar fi timpul sa fie trasi la raspundere pentru faptele lor criminale.
Reclame

4 gânduri despre „Societatea civila respinge legea eutanasierii animalelor (ziare.ro)”

    1. Ma cam enerveaza ONG-urile astea. Nu fac nimic concret, doar asteapta sa le vina bani de la buget sau din surse private. Dar aceste donatii catre ONG pot ascunde de fapt niste spalari de bani pentru diversi smecheri.

  1. CORECT AR FI SA EUTANASIEM ,,JAVRELE,,CARE PROPUN EUTANASIEREA UNOR FIINTE ALE LUI DUMNEZEU,CARE NU AU APARARE!!!! JAVRELE CARE AU LASAT PE STRAZI ,FARA MANCARE SI APA ANIMALE CARE NU AU CUM SA SI LE PROCURE!JAVRELE CARE AU IN MOD SIGUR CEVA DE CASTIGAT DE PE URMA EUTANASIERII CAINILOR!!!RUSINE SA LE FIE!!!! MAI BINE SA AIBA GRIJA SA SCOATA LEGI CARE SA PROTEJEZE ANIMALELE ,NU SA SE TRANSFORME IN CRIMINALI!!!! OR MAI PUTEA PUNE CAPUL PE PERNA DUPA ASTA???? RUSINE,MIZERABILILOR !!!! ABIA VOI SUNTETI ANIMALE,FIARE!!!1

    1. Monica, aceste organizatii care apara chipurile interesele animalelor sunt de fapt un fel de paravan pentru afaceri banoase pe spatele cainilor. Nu am auzit de vreo organizatie din asta sa se implice de exemplu in problemele animalelor pe cale de disparitie dintara noastra.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s