Uncategorized

Inca un esec al diplomatiei romane. Olanda a blocat accesul Romaniei in spatiul Schengen


Olandezii au decis sa trimita Romania la coada Europei, blocand accederea tarii noastre in spatiul Schenghen. Esecul este unul dintre cele mai mari din istoria moderna a Romaniei, datorat in mare masura incompetentei legiuitorilor nostri de a stopa afluxul de infractori catre Vest.
Vedeam in seara aceasta la TV ca in Iasi a avut loc o  nunta tiganeasca mascata de o petrecere. 300 de invitati au fost poftiti la masa de organizatori dar printre ei s-a numarat si un interlop – probabil din aceeasi etnie mai inchisa la ten – care era cautat de 14 ani pentru trafic de carne vie in Italia sau Franta. Noroc cu nunta la care a fost nas Adi Minune, ca altfel Politia Romana nu ar fi pus laba pe el in veci! 😆

In sprijinul Olandei ar putea veni si Finlanda, tara care de curand a fost asaltata de tigani din Romania care s-au comportat acolo la fel cum erau invatati de acasa. Au inceput sa fure si sa isi improvizeze tabere de corturi pe la marginea oraselor finlandezilor aducandu-i pe acestia la disperare. Ca efect al acestor infractiuni, locuitorii tarii lui Mos Craciun ne-au facut un cadou nu tocmai dorit de noi, ne-au returnat membrii etniei minoritar-majoritare cu un avion.

Politicile de integrare sociala ale minoritarilor au dat gres. Cauzele, privind de pe ambele parti ale monedei, ar fi multiple din partea tiganilor sau una singura de partea romanilor. Tiganii – le zic tigani pentru ca pana la urma asta sunt, si nu o fac in sens peiorativ – zic ca sunt discriminati, ca autoritatile au prejudecati rasiale, ca ei nu stiu carte, ca sunt manipulati de majoritari etc. In realitate imparatii, regii si presedintii lor sunt cei care ii tin in stare de letargie, de prostie, pe cei mai multi din ei.

Privind lucrurile din partea majoritatii romanilor, pot spune ca tiganii sunt vazuti drept o natiune de hoti, care pur si simplu nu vor sa invete sa munceasca si al caror unic scop in viata este acela de a trai pe spinarea altora. Multi au pretentia sa li se dea, dar nu fac nimic concret pentru a dovedi ca merita sa li sa dea ceea ce pretind. Si ei pretind cam orice!

Cum nu vreau sa ii scot tapi ispasitori doar pe tigani, trebuie sa mentionez ca si multi romani au facut mult rau prin Vest, tarile unde acestia au actionat cu predilectie fiind Italia, Franta si Spania. Ultimii au invatat insa sa discearna intre romanii muncitori si cei infractori. Italienii si francezii insa mai au se pare nevoie de timp pentru a se obisnui cu romanii. Daca tiganii sunt cu predilectie hoti, romanii in schimb s-au dedat si la alte tipuri de infractiuni mult mai grave si mai groaznice, care au aruncat o anatema pe toti romanii. In Italia au avut loc violuri comise de romani, crime, jafuri armate. Toate au aruncat o imagine tenebroasa asupra romanilor care poate muncesc pe bune in tarile unde sunt.

Pentru aceasta insulta, pentru ca eu ca roman care munceste pentru fiecare leu pe care il castiga ma simt insultat de romanii care fac acele mizerii in afara tarii, cred ca ministrii nostri de interne din ultimii 20 de ani ar trebui trasi la raspundere. Problemele acestea nu au aparut de cand este Basescu la Putere. Ele acum isi produc doar efectele a 20 de ani de nepasare, de erodare a autoritatii statului si de promovare pe criterii de cumetrie a celor care lucreaza cu legea.

3 gânduri despre „Inca un esec al diplomatiei romane. Olanda a blocat accesul Romaniei in spatiul Schengen”

  1. Problemele au devenit mai acute după 2007 deoarece atunci a devenit valabil Tratatul de Aderare. Fiecare a înțeles din acest tratat ce a vrut și fiecare s-a folosit de el după cum i-a convenit: oamenii de afaceri au importat și exportat mai lesne, turiștii au circulat mai ușor, iar infractorii și-au extins aria de lucru pentru jafuri, crime, violuri, cerșetorie, etc. Cum bine zicea un exponent al ultimei categorii citate: „păi una e să ciordești un portofel de amărăștean în gară la Tecuci și alta e să furi un portofel în centrul Parisului” !

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s