Uncategorized

Generatia PCR


PCR, un nume care astazi trezeste in inimile unora amintiri urate, pline de resentimente si de o stare de greata. In mintea altora insa, cand aud PCR, un firicel de lacrima incepe sa le apara pe la coltul ochilor. In ochii lor reinvie imagini cu tovarasii de munca si de betii, aplauzele necontenite la adresa liderilor s.a.md.
Generatia PCR nu a disparut. Ea a progresat mult si bine dupa marea bulibaseala din decembrie 1989, ca Revolutie nu cred ca se mai poate numi. PCR nu era doar un organism, era o stare de spirit, o insusire a aproximativ tuturor romanilor din acele timpuri. Astazi PCR ar putea sa fie cu mult realism unul dintre adjectivele limbii romane. Peceristii traiesc nu bine, ci foarte bine in Romania secolului 21.

In zorii celui de-al treilea mileniu crestin, generatia pecerista se pregateste sa de-a drumul in viata unei noi generatii de peceristi. Acestia, nascuti la apusul epocii de aur a socialismului mai mult sau mai putin stiintific, au deprins insusirile inaintasilor lor fara niciun fel de tresarire de moment.

Astazi, daca nu ai PILE, esti considerat prost. Daca oferi CADOURI pentru ati fi bine undeva, nu conteaza unde, toti incuviinteaza si considera ca e normal, ca asa se face. Daca ai insa RELATII deja esti un mic Dumnezeu. In cazul in care te mai si afisezi cu ele, in spatele tau sau pe langa tine se vor afisa o duzina de pupatori de cururi, servili, gata sa devina si ei niste peceristi de nadejde in sistemul social-economic mioritic.

Asa cum v-ati dat seama deja, PCR nu vine de la Partidul Comunist Roman ci de la impamantenitul Pile-Cadouri-Relatii. Comunismul visat de Lenin si Marx a fost din pacate grav compromis de natangii locuitori ai spatiului carpato-danubiano-pontic, si transformat intr-o masinarie care se facea ca functioneaza. Pentru urmasii aparatcikilor – functionari de partid – viitorul le surade cu nonsalanta. Pilele, relatiile s-au format deja din trecut. Se mai pune problema cadourilor, dar si acestea apar cand trebuie atunci cand ai ce „trebuie” la tine.

Oare ce ar gandi astazi Karl Marx sau Lenin daca s-ar trezi pentru o zi si ar trai in salbaticul capitalism nascut din cenusa socialismului esuat? Daca li s-ar explica ca vechii activisti de partid sunt marii afaceristi de azi, resapati din cadre aplaudace, oare cei doi ar rescrie operele lor de capatai? Marx ar mai scrie oare „Capitalul” sau Manifestul Partidului Comunist”? Lenin oare ar mai purcede la inca o Revolutie?

 

Reclame

9 gânduri despre „Generatia PCR”

 1. In 1989 n-a fost poate revolutie, dar cu siguranta nu „bulibaseala”! Pe vremea aia tiganii inca nu isi luasera „avant”. Iliescu e cel care i-a lansat pe „piata externa.interna ca „brand de tara”!

  1. Cand am zis bulibaseala nu am vrut sa amintesc de tigani ci de o stare de apatie a poporului roman care nu a stiut ce face. Un politician cunoscut a afirmat candva ca in momentele cele mai importante ale istoriei, poporul roman a fost apatic. Exact asa am fost cu totii atunci, sau ma rog cei care aveau capacitatea de decizie.
   Revolutia ne-a adus de fapt o involutie.

   1. .Nu stiu de unde ai acesata impresie, dar atunci, in ’89, a fost unul din rarele momente cand poporul nu a fist apatic, din contra! A existat o stare generale de entuziasm si libertate cum rar s-a simtit pe aici! Nici in perioada imediat urmatoare nu a fost altfel. Din pacate, sub Iliescu, „vechea garda” cu „haine noi”: a preluat fraiele si de atunci nu le-a mai lasat… Asta nu s-a intamplat la vedere, ci subtil pas cu pas, pana s-a ajuns la ceea ce e azi…. Dar pentru a avea o vedere mai generala asupra a ceea ce a urmat si urmeaza,, poate acest link va fi de ajutor:
    http://georgevalah.wordpress.com/2011/03/07/cum-sa-prostesti-o-natiune/

 2. Marx in mod sigur ar aduce o errata la al sau ” Capital „, cat despre Lenin Vladimir Ilici…stiu si copii din scolile pastorite {inca } de Funeriu ca nu el a facut , nu el a organizat si mai ales nu el a condus Revolutia din Octombrie.A ca s-a aflat acolo din …” dispozitii” superioare…asta-i deja altceva.Faptul ca noi romanii ne folosim inca de PCR…asta tine de ADN-ul nostru …balcanic de sange amestecat , grecesc , turcesc, evreiesc si ce altceva o mai fi. Faptul ca avem in fruntea tarii si la alte nivele o gramada ce fosti comunisti…ei de asta noi suntem singurii vinovati.Pentru ” punctul 8″ de la Timisoara trebuia sa stea oamenii in strada mai mult decat in 22 decembrie sau in mai- iunie in Piata Universitatii …poate ca nu i-am mai fi avut in fruntea noastra…desii ma uit la rusi…80% din Duma este formata din fosti „absolventi ” ai NKDV iar din marii afaceristi rusi …proportia este chiar mai mare .Traiasca Stalin si Churchil si paraliticul ala de american care au impartit lumea in 1945!

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s