Uncategorized

Realitatile Africii de Sud. In timp ce negrii sunt discriminati pozitiv, albii sunt discriminati negativ


Reclame

5 gânduri despre „Realitatile Africii de Sud. In timp ce negrii sunt discriminati pozitiv, albii sunt discriminati negativ”

  1. Foarte interesant filmul. Pana la urma acelasi lucru se intampla cu albii si in alta tara africana Zimbabwe. Daca lucrurile vor merge pe aceeasi directie e posibil sa ne asteptam la aparitia de noi tari pe acest continent.

    1. Negrii de acolo pastreaza inca multe resentimente fata de albii care i-au oprimat. Renuntarea la apartheid ar fi trebuit sa insemne pana la urma si o impacare cu trecutul. Albii, asa cum au fost ei, au adus tarii plus valoare. Au muncit, au investit, au adus cu ei tehnologie si au creat niste intreprinderi care erau functionale. Din pacate, negrii care au fost tinuti in stare de analfabetism nu au stiut ce sa faca cu ele si le-au distrus dupa ce au preluat puterea.

  2. Lasa ba ca si ei au tot discriminat atatia zeci si sute de ani incat …nu-i rau ca sant obligati sa mai dea si cu nasu-n rahat !

    1. Marian, odata ce apartheidul a fost inlaturat se considera ca orice forma de discriminare este una anormala. Negrii au fost discriminati mult timp acolo si au luptat zeci de ani pentru drepturile lor. Acum insa ei copie politica albilor dintre 1961-1990 si nu este exclus sa vedem in cativa ani o miscare anti rasista a albilor similara cu cea a SWAPO.

      1. La ce te asteptai daca nu sa plateasca …politze ?Sau albii din Africa de Sud la ce se asteptau ? Credeau ca se va instaura RAIUL acolo la ei , acolo unde pentru multi dintre locuitorii de culoare [ carfi parca le ziceau ] a fost IADUL ?Si sa sti ca niciodata , dar chiar niciopdata atunci cand se schimba o forma de guvernare a unei entitati de o culoare [ la propriu] cu o alta…de alta culoare [ tot la propriu] nu se poate NIMENI astepta sa nu se plateasca politza pentru …cel putin 100 de ani anteriori sau[ de ce nu ] pentru 100 de ani in viitor deoarece ma-ndoiesc ca in Africa de Sud va mai ” venii” vreodata la putere un presedinte , altfel decat negru si la piele si la suflet…precum inaintasii…iar aici ma refer la cei ce au facut din Africa de Sud sinonimul pentru apartheid .

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s