Uncategorized

Barack Obama: „Nu pot garanta plata pensiilor incepand cu 3 august daca nu se ajunge la un acord pentru ridicarea plafonului de indatorare”. In acelasi timp, 1 new-yorkez din 25 este milionar iar SUA cheltuie miliarde pentru a-si intretine masina de razboi


Presedintele Barack Obama a avertizat marti ca nu poate garanta plata pensiilor si a asigurarilor sociale incepand cu data de 3 august daca democratii si republicanii nu ajung la un acord asupra ridicarii plafonului de indatorare a Statelor Unite, potrivit CBS News, via Hotnews
Republicanii si democratii sunt implicati intr-o „batalie” dificila pentru a creste plafonul de indatorare la 2.400 de miliarde de dolari. Republicanii, majoritari in Camera Reprezentantilor, cer reducerea cheltuielilor federale, democratii sustino abordare echilibrata„, care include atat reduceri de cheltuieli cat si majorarea taxelor pentru americanii cu venituri mari si foarte mari.
In acest timp, la New York, numarul milionarilor a crescut in ultimul an cu 52.800 de oameni. Acum sunt 720.000 de milionari in orasul care nu doarme niciodata. In medie, numărul milionarilor din cele mai mari zece oraşe americane a crescut cu 7,3%, aproape de trei ori mai puţin faţă de 2009, când crescuse cu 18%.
Procentajul milionarilor este mai mare in Manhattan si mai mic in Bronx, dar New York ramane in continuare orasul cu cei mai multi milionari urmat la mare distanta de Los Angeles cu 256.000 de milionari in dolari.
Creşterea numărului de milionari nu este un lucru benefic pentru locuitorii cu venituri modeste ale oraşelor americane, pentru că au crescut preţurile. Statisticile arată că oraşele în care sunt cei mai mulţi milionari au şi cel mai crescut preţ al vieţii.

Comentariu personal

Finantarea razboiului anti-terorist, sustinerea unor campanii militare dificile ale caror rezultate nu au fost satisfacatoare pe deplin au bagat SUA in criza profunda. Nu criza imobiliara a constituit neaparat motivul pentru care SUA au ajuns la limita. In tot acest scandal al plafonului de indatorare, eu nu am auzit pe niciun politician de la Washington spunand clar si raspicat ca ar trebui incetate campaniile militare din Afghanistan si Irak, care costa multe miliarde de dolari administratia Obama.
Un alt aspect ar fi ca asa zisele elite ale finantelor mondiale se straduiesc sa impuna o Noua Ordine Mondiala ( NOVUS ORDO SECLORUM in latina) care sa aseze omenirea la picioarele catorva „intiati” ce stapanesc banii lumii. Nu e nimic absurd acum, dar in urma cu cativa ani multi ar fi zambit la auzul unei asemenea vesti.

Cealalta mare criza economica (1929-1933) a reasezat lumea pe niste piloni de putere, pentru cei care au studiat istorie. Lumea libera pe de o parte, in frunte cu SUA, Marea Britanie si Franta, URSS-ul pe de o parte si Germania Nazista de partea cealalta. Din aceste trei puteri, una trebuia data la o parte. Razboiul al doilea mondial a rezolvat problema. Milioane de morti, miliarde de dolari cheltuite pentru intretinerea masinilor de razboi. Stiati ca in timpul razboiului mai multe fabrici de armament germane erau detinute de americani? Da, e pe bune!

La orizont se intrezareste un alt razboi menit sa puna capat tuturor razboaielor planetare. Asa a fost si ultimul razboi mondial. Dar adevarul este ca un razboi este cel mai profitabil mijloc de a face bani. Oare cat mai e pana la declansarea ostilitatilor? Romania din ce tabara va face parte?

Reclame

12 gânduri despre „Barack Obama: „Nu pot garanta plata pensiilor incepand cu 3 august daca nu se ajunge la un acord pentru ridicarea plafonului de indatorare”. In acelasi timp, 1 new-yorkez din 25 este milionar iar SUA cheltuie miliarde pentru a-si intretine masina de razboi”

  1. Eşti foarte inteligent. Ai respectul meu. Nu cred că va fi un război al războaielor, pentru că nu vor permite aşa ceva forţe extra-planetare. Ce părere ai de asta?

    1. Forte extraplanetare? Adica extraterestri? :mrgreen: Unele voci sustin ca aceste personaje exista si s-au infiltrat deja in marile concernuri financiare si in cele mai puternice guverne din lume. Nu cred ca nu ne-ar lasa sa ne batem intre noi pentru ca s-ar face mai mult loc pentru „ei”.
      Daca e sa revenim cu picioarele pe pamant, razboiul e cea mai profitabila afacere. Cine nu ar vrea sa se infrupte din asa ceva?

    1. Lacomia americanilor, ipocrizia lor, prostia….toate i-au adus in situatia in care sunt. Intr-un fel ma bucur, pentru ca la cat rau au adus ei in lume o merita cu prisosinta.

  2. Pingback: Eşec « Ioan Usca

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s