Uncategorized

Somalizarea Brailei (Romaniei)


Acum doua zile s-a deschis o shaormerie noua in targul in care vietuiesc inca. Nimic nou sub soare. Shaorma este o mancare delicioasa, daca stii sa o prepari. Patronul a avut sugubeata idee de a oferi o shaorma gratis primilor o suta de clienti care ii calca pragul. Rezultatul a fost ca in fata shaormeriei a aparut un camp de batalie, similar oarecum cu cele care apar in tarile africane sarace din Africa sub-sahariana, unde oamenii sunt in stare sa se omoare pentru un gram de faina si o coaja de paine.
Aceste imagini au inceput sa fie deja „normale” pentru Romania si vad ca nimeni, niciun ONG din asta mai bataios, nu ia atitudine. Felul in care acesti oameni ajung sa fie tratati de catre patroni, modul in care multi din ei actioneaza pentru a lua pana la urma niste nimicuri ii expun pe toti participantii la tratamente degradante la adresa demnitatii umane, la posibile vatamari corporale grave ori la abuzuri psihice cauzate de modul de desfasurare al unor astfel de „evenimente”. Daca nu ma credeti, iata ce am descoperit cautand pe internet „Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene”

Articolul 1. Demnitatea umana: Demnitatea umană este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată şi protejată.
Articolul 3. Dreptul la integritate al persoanei: (1)   Orice persoană are dreptul la integritate fizică şi psihică.
Articolul 4. Interzicerea torturii şi a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante: Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante.

Avand in vedere cele descoperite de mine, va invit sa va uitati la acest filmulet, luat de de site-ul Viata Brailei.ro, sa vedeti daca imi dati sau nu dreptate.


Reclame

8 gânduri despre „Somalizarea Brailei (Romaniei)”

  1. imaginea Brailei este asa pentru ca in procentaj de peste 50% din locuitori nu muncesc. si asta nu pentru ca nu ar gasi ceva de munca ci pentru ca NU LE PLACE MUNCA!

  2. Sa inteleg ca se dadea gratis shaorma si credeau ca nu apuca ? Ca altfel nu-mi explic de ce s-ar fi inbrancit asa…. foarte trist ce se intampla, pentru mancare am ajuns sa ne imbrancim si sa ne calcam in picioare…

    1. Da, primele o suta de shaorme s-au dat gratuit. Oamenii au facut coada cu multe ore inainte de ora deschiderii pentru a apuca o shaorma. Foarte trista imaginea Brailei in ziua de azi.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s