Uncategorized

Tradarea Vestului


Afirmatiile presedintelui Traian Basescu vis-a-vis de Majestatea Sa Regele Mihai I au adus in prim-planul vietii social-politice romanesti cateva rani care au ramas inca deschise. Una din ele este cea a Basarabiei, Bucovinei de Nord si Bugeacului (Cahul+Ismail+Bolgrad), adica a sudului Basarabiei care acum este la Ucraina. O alta rana este cea a existentei unei curent  puternic (inca) anti-monarhic in Romania. Si in fine, ultima rana care inca mai provoaca resentimente romanilor si in general esticilor, este legata de tradarea lumii occidentale de la sfarsitul anilor 30 ai secolului trecut.
Pentru orice om sanatos la cap, ascensiunile unui Hitler, Mussolini, Stalin, Beria, Joseph Goebbles ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma. Insa pentru Vestul condus de Marea Britanie, Franta si SUA, cei sus-numiti erau vazuti drept niste idioti care nu erau in stare de nimic. Ceea ce a urmat a dovedit ca s-au inselat amarnic.

Poate cel mai las abandon al unui partener dintr-o alianta a fost cel al Poloniei. Polonia, care avea in 1939 una dintre cele mai mari armate din Europa, a fost atacata din doua parti de „inamicul” nazist si de „aliatul” sovietic, impartita in doua zone de influenta si cu 120.000 de soldati refugiati in Anglia. Astazi Traian Basescu reproseza Regelui ca si-a abandonat poporul. Nimic mai fals si mai imbecil. Estul Europei a fost abandonat voit in momentul in care englezii au crezut ca pot negocia cu Hitler invadarea Cehoslovaciei din 1939. De fapt anexarea Boemiei si Moraviei din martie 1939 cred ca ar trebui considerata inceputul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa invazia Poloniei englezii si-au dat seama ca nu mai merge, dar era prea tarziu. Iar „alianta alienata” cu un URSS care a fost modelul de stat totalitar urmat de Germania Nazista a batut cuie in „sicriul” in care aveau sa stea pentru jumatate de secol statele din estul Europei.

Daca declari razboi unui regim totalitar si criminal ca regimul nazist, atunci de ce sa nu declari razboi si celui sovietic? Multi nu stiu lucrul acesta, iar in zilele noastre rusii refuza sa si-l aminteasca, dar inainte de razboi Germania Nazista a construit baze militare pentru antrenamentul tanchistilor germani pe teritoriul Rusiei Sovietice. In plus, la inceputul razboiului cand macelarirea Poloniei a declansat chipurile ostilitatile mondiale, Armata Rosie si Wermachtul semanau ca doua picaturi de apa: acelasi echipament, acelasi salut, aliati de nadejde in lupta pentru dominatia lumii. Tradarea Vestului „civilizat” nu a mai fost pusa pe tapet vreodata, poate doar de istorici dar cam atat.  Oare acceptarea statelot est-europene in Uniunea Europeana cand era vizibil si de pe Luna ca ele nu sunt pregatite sa fie oare o incercare de reparare a unei greseli care a bantuit in mintea politicienilor vestici vreme de 50 de ani? Daca da, atunci cui foloseste?

Reclame

4 gânduri despre „Tradarea Vestului”

  1. Cum te știu corect nu ai sărit ca ars că președintele Traian Băsescu i-a supărat pe ruși. Mă bucur că îți exprimi propriile opinii și nu ești în slujba cuiva.

    Ai perfectă dreptate când scrii :

    ” la inceputul razboiului cand macelarirea Poloniei a declansat chipurile ostilitatile mondiale, Armata Rosie si Wermachtul semanau ca doua picaturi de apa: acelasi echipament, acelasi salut, aliati de nadejde in lupta pentru dominatia lumii. Tradarea Vestului “civilizat” nu a mai fost pusa pe tapet vreodata, poate doar de istorici dar cam atat. ”

    În ceea ce mă privește pe mine personal, recunosc că așa mi s-a și inoculat de către familie, sunt mai anti-ruși decât anti -germani.

    1. Spre deoserbire de rusi, este foarte adevarat ca germanii au fost mereu mai civilizati si mai cultivati. Rusii au fost si sunt si acum un popor de marlani, betivi si neghiobi. Dar diferentele dintre cele doua popoare nu le-au oprit sa participe activ la crime in masa. In Germania nu doar evreii au fost arestati si inchisi, ci se germanii de alta orientare poitica: social-democrata, comunista, liberala etc. In Rusia Sovietica Ucraina a fostr supusa unui masacru fara precedent prin infometarea populatiei de la sate care a avut ca efect moartea a cateva milioane de tarani. SI asta se intampla in 1932-1933 datorita politicilor agricole dezastruoase ale Guvernului Sovietic. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Holodomor – aici gasesti mai multe detalii). Ca sa intaresc ceea ce am zis in articol tin sa amintesc ca scriitorul britanic George Bernard Shaw a facut o calatorie in Rusia in anii foametei, inclusiv prin Ucraina dar relatarile sale sunt fantasmagorice si povesteau despre bunastarea taranilor rusi.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s