Uncategorized

Sedinta


Intalnirea fusese anuntata in graba. Cei 24 de membri ai Consiliului fusesera luati prin suprindere de telefonul primit de la Pimpinela, secretara presedintelui companiei. Din ei, mai bine de jumatate stateau la plaja alaturi de diverse concubine, prietene sau metrese gandindu-se la primele de vacanta, la concediile in jurul lumii sau la excursiile in mijlocul naturii pe care doreau sa le faca in vara.
In sala de sedinte, masa mare din lemn de palisandru lacuita cu un strat gros de lac de ceara, care lucea in mod placut, era dominata de silueta scheletica a presedintelui companiei, domnul Narod Capac, trona in scaunul din piele italieneasca din capul mesei.
– Ba, stiti de ce mama naibii ati fost chemati azi aici? Polonic, raspunde TU, zise Capac aratand spre cel mai apropiat mesean, care era unul dintre vicepresedintii companiei.
– Hm, hm, pai….nu am nici cea mai mica idee. S-a intamplat ceva…., dar nu apuca sa mai zica nimic, Capac intervenind energic.
– Taci, i-o taie scurt presedintele.  Ma intreb de ce mama dracului te mai tin alaturi de mine.
– Zdrengheanule, zi tu ma, ca tu tre’ sa stii cel mai bine dintre toti.
– Sa fie oare problema cu acele…registre financiar-contabile? intreba Zdrengheanu pe un ton smerit si infricosat in acelasi timp.
– Stiam eu ca dintre toti tu esti cel mai rasarit la minte zise presedintele Capac. Ieri, bai banda de borfasi, am avut ideea de a cere registrele contabile ale companiei. Nu stiu ce am avut, pentru ca sincer mai bine nu o faceam. Dar m-am ingrozit. Avem pierderi imense pe primele 2 trimestre. 1 miliard de dolari. Va dati seama? 1 MILIAAAARD DE DOLARI, racni dl Capac de sari scrumul din scrumiere si paharele cu whisky incepura  sa vibreze. Ei bine, pentru a va scuti  de niste situatii penibile, am decis sa va las pe voi sa va dati singuri pedepsele. Toti faceti parte din Consiliul de Administratie   al  acestei  firme, deci sunteti in masura sa luati  singuri astfel de decizii. Incep cu Polonic. Polonic, zi!
Pus sub presiune, Polonic se scremu, gemu, sa framanta pe scaun, apoi zise cu voce sugrumata de emotie:
-Sefu’, ce ar fi sa reducem salariile personalului si sa concediem pe cei care sunt inutili.
In camera atmosfera se destinse brusc. Cum de nu s-or fi gandit si ei la asta pana acum?? Murmurul salii arata ca toata lumea era de acord cu aceste masuri, inclusiv Capac, care zambi pe sub mustati.
-Mda, asa e, va trebui sa terminam odata cu incompetentii din esaloanele inferioare ale companiei. Sunt multi care isi iau banii fara sa transpire efectiv in campul muncii.
Zis si facut. Asa se face ca a doua zi, angajatii care se prezentau la munca erau intampinati cu un plic cu o scrisoare de felicitare si un cec in valoare de 1000 de euro, prin care era instiintati ce nu mai au ce cauta la companie.
Directorii, vicepresedintii si secretarii in schimb si-au luat bonusuri pentru capacitatea de a vedea strategiile de salvare de la colaps si pentru reducerea cheltuielilor neimportante. Toti au plecat in vacante de vis in jurul lumii, au facut cadouri superbe amantelor lor si in cele din urma au trait o viata fericita in companie.

5 gânduri despre „Sedinta”

  1. Pingback: Concursul | Caius
  2. Pingback: SU « Ilarie

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s