Uncategorized

Femeia folosita ca material didactic de ministrul Attila Czeke a murit dupa ce a fost plimbata prin mai multe spitale


Te apuca groaza si senzatia de voma, cand citesti si vezi la TV un caz ca acela al femeii pline de rani, imobilizata la pat in spital, prezentata de ministrul Attila Czeke ca o victima sigura a sistemului sanitar romanesc.
Biata fiinta, care probabil ca nu a visat vreodata ca o sa devina simbolul victimelor din sanatatea romaneasca, a stat 4 sau 6 luni pe un pat de spital, timp in care i-a fost schimbat doar pampersul si pansamentul. Medicii/asistentele nu s-au mai ocupat de nimic altceva.
Acum, nu stiu daca de vina este doar ministrul Sanatatii, dar stiu ca pestele de la cap se impute. Nenorocirile din spitalele romanesti nu sunt de ieri, de alaltaieri, ci de multi zeci de ani. Nu odata personalul medical este alcatuit din oameni care au sila sau chiar scarba sa ingrijeasca pacientii imobilizati la pat. Adica sa-i spele de propriile fecale, sa aiba grija sa fie curati in general, sa le schimbe asternuturile mizere cu unele curate etc.
M-am lovit personal de astfel de comportamente ale unor asistente la Braila, acum 5 poate 6 ani, si recunosc ca uneori simteam nevoia aproape animalica, de a le calca pe cap cu picioarele pe nesimtitele alea care abia asteptau sa primeasca un 5 sau 10 lei pentru a schimba un scutec sau pentru a pune o branula. Salariile sunt mici, de acord, dar asta nu justifica atitudinea lor. Cacatul spaniolilor sau englezilor miroase la fel ca si al romanilor, asa ca un loc de munca in alte spitale facand acelasi lucru, e cam la fel de scarbos. E drept ca in alta tara ai un salariu mai bun. Asta e singura diferenta, dar e una fundamentala.
Sa le fie rusine atat ministrilor sanatatii care au avut grija sa sanatatea romanilor dupa 90, dar sa le fie rusine si celor care lucreaza in acele unitati spitalicesti si care, desi au depus pana la urma un juramant sau ce au depus ei, nu dau doi bani pe o fiinta umana care a ajuns la stadiul de leguma.

Despre motivele pentru care romanii ajung asa, poate intr-o alta postare. 😉

Reclame

1 gând despre „Femeia folosita ca material didactic de ministrul Attila Czeke a murit dupa ce a fost plimbata prin mai multe spitale”

  1. The way I see it with the ever changing news it’s hard to keep up to date on current facts. Most of these commenter’s aren’t taking into effect the change of the global economy and how much of a different it has on news technologies / medical growth / economic / political issues. But anyways nice read, defiantly enjoyed your post. Found your blog on Google search engines btw… most people always wonder how people are finding them. free adult webcams sex chat

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s