Uncategorized

Acceptarea homosexualitatii la romani, provocare sau amenintare?


In preajma Pastelui a aparut un afis in Timisoara care prezenta un bebelus cu o bratara la o manuta pe care scria ca este homosexual. Pe acel afis mai erau postate cateva fraze in care scria ca homosexualitatea nu este o boala. Toata aceasta tevatura se pare ca a fost provocata de o asociatie obscura din Norvegia.
Cativa cetateni au luat atitudine si au sters acele fraze, le-au acoperit cu vopsea si in cele din urma afisul a fost dat jos.
Cu acest prilej mai multi reprezentanti ai comunitatii LGBT (lesbi, gay, bisexuali si transsexuali) s-au aratat indignati si chiar revoltati de atitudinea oamenilor. Se intrebau cu ce drept distrug ei un afis al unei organziatii care promoveaza interesele si imaginea homosexualilor romani.
Nu pot sa nu observ cum de multa vreme incoace, activistii pro-homosexualitate devin parca din ce in ce mai virulenti in sustinerea parerilor, ceea ce pe de o parte ar avea logica, dar tot asa de bine incep sa imi para la fel de extremisti ca si fanaticii religiosi care vad in orice haina purtata, in orice gest facut cate un pacat.

Marea provocare a romanilor fata de acesti oameni este sa ii accepte in societate la fel cum ii accepta pe ceilalti. Prin acceptare ma refer nu la latura declarativa, in care toata lumea spune ca si ei sunt ok, sunt oameni bla, bla, bla. Prin acceptare ma refer la tratarea lor in mod egal in ocuparea unor functii in diverse organizatii, structuri economice sau politice. Daca o persoana gay e mai competenta decat una hetero, atunci ea trebuie sa ocupe locul. Daca e invers insa, nu trebuie sa fie facuta brusc conexiunea cu discriminarea sexuala, pentru ca s-ar ajunge ipotetic vorbind, in situatia in care tu patron sau director de institutie, sa fii nevoit sa accepti un om doar pentru ca e homo si daca il dai la o parte iti ridici in cap tot felul de organizatii.

Amenintarea incurajarii acestei orientari cred ca o constituie inocularea in psihicul oamenilor a faptului ca a fi gay este calea naturala de urmat in intemeierea unei familii. Un cuplu gay nu poate procrea, deci o astfel de relatie nu poate fi o cale naturala de urmat in intemeierea unui camin.

A accepta o comunitatte gay in socitatea in care traiesc, tine pana la urma de optiunea personala a fiecarui roman. Daca nu ii pot accepta, nu le dau atentie. Daca ii accept, e problema mea cum socializez cu ei. A obliga insa o masa mare de oameni sa accepte manifestarea acestor persoane si cenzura practicata la adresa celor care ii critica, reprezinta un abuz ordinar la adresa libertatii de a alege a fiecaruia dintre noi.

Reclame

5 gânduri despre „Acceptarea homosexualitatii la romani, provocare sau amenintare?”

  1. Si in Bucuresti am vazut afisul ala … este pus pe un blog la intersectia dintre Calea Mosilor si Bd. Fedinad.
    Sincera sa fiu mie nu imi place afisul.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s