Uncategorized

Fenomenul (I)


Pamantul, caminul a 10 miliarde de oameni, era pe punctul de a intra in colaps. Foamete, imputinarea resurselor energetice, razboaiele pentru acapararea de noi teritorii plus bandele internationale de pirati si traficanti contribuiau din plin la spulberarea unor mituri ca pacea mondiala, Noua Ordine Mondiala, Guvern Mondial. Era evident ca tentativele de creare a unor institutii care sa conduca omenirea pe plan global au dat gres.
Pe langa dezastrele din mediul inconjurator, Mama Natura, vrand parca sa pedepseasca ignoranta odraslelor sale, a pregatit Terrei si o mica surpriza. Totul a inceput cu observatiile unor cercetatori rusi si chinezi stationati pe Baza Lunara „Steaua Alba”, aflata pe partea intunecata a Lunii. Intr-o zi, sau noapte, nu mai conteaza anume cand, radiotelescoapele care deserveau statia si scrutau orizonturile stelare au desoperit un asteroid de proportii pantagruelice, care nu parea sa poata fi oprit de nici o arma construita vreodata de om. Imensa roca avea peste 1.000 de kilometri lungime si era lata de cel putin 300 de kilometri. Arata ca un veritabil platou zburator, construit in mare parte din fier. Cum poti distruge asa ceva? Si mai ales, ce fel de arme iti trebuie pentru a putea „sparge” un asemenea asteroid?
Distanta la care se gasea acesta era una apreciabila la momentul descoperirii sale, aproape 6 ani lumina de Terra, dar directia sa de deplasare ar fi intresectat Pamantul cu siguranta. Dupa informarea intregii comunitati stiintifice mondiale, s-a decis pastrarea secretului fata de populatia civila.

Din pacate, timpul nu lucra in favoarea civilizatiei umane.

PRIMELE TEMERI

– Simon, ai vazut ultimele date privind „Fenomenul”?, intreba Alex, asistentul profesorului universitar Simon Recht.
–  Da Alex, am vazut. Avanseaza incredibil de repede dar nimeni nu pare sa bage de seama asta. Canalele media internationale vorbesc numai despre revoltele din Africa sub-sahariana, despre descoperirea unor zacaminte de petrol aflate la peste 1000 de metri adancime in nu stiu ce zona a planetei sau ca piratii indieni au mai sechestrat o nava a Aliantei Asiatice pentru Impunerea Securitatii ori cum dracu’ s-o numi. Realitatea este ca suntem intr-un real pericol. Acum mai bine de 4 ani, cand a fost descoperit, era la 57 de miliarde de km, adica la 6  ani lumina. Pe masura ce inainta, viteza parea ca ii creste. In urma cu trei luni, cand rusii s-au uitat din nou la el, distanta fata de Terra se redusese drastic, la aproape 15 miliarde de kilometri. Iar timpul trece.
Simon era profesor de astronomie in cadrul Universitatii Europene de Astronomie Aplicata din Budapesta. Avea la activ peste 2.000 de articole de specialitate in diverse reviste dar si peste 25 de carti de astronomie publicate in peste 60 de ani de activitate.
Ce s-ar putea face in acest caz? E evident ca nu se va mai putea tine mult timp ascunsa aceasta informatie. Chinezii, rusii, americanii, britanicii si indienii lucreaza la tot felul de arme care sa poata sa sparga sau sa topeasca blestematia asta, dar rezultatele sunt slabe.
– La felul in care involueaza lucrurile, dragul meu Alex, tin sa iti spun ca nu prea as avea ce sa regret daca rasa noastra o sa dispara. Ce am dat noi inapoi Naturii care ne-a creat? Am poluat-o, am distrus-o, i-am doborat copacii si i-am secat lacurile si raurile. Era pana la urma normal sa ne intoarca favorul, conchise profesorul. Acum, doar Statia Spatiala Internationala, baza lunara si cele cateva nave-cargo ne mai pot ajuta pe noi, dar si ele ar trebui modificate cumva. Asculta-ma bine Alex, rasa umana, daca nu face ceva rapid va fi nimicita cu totul. Daca am putea face ceva, atunci, cateva sute de indivizi ar ramane in viata, suficient cat se porneasca spre o noua casa.

LIDERI SI DECIZII

Conferinta Federatiei Statelor Lumii, fosta ONU, doar ca avea un presedinte ales de organizatie si un fel de parlament mondial, a avut doua mari subiecte de dezbatut. Primul pe ordinea de zi era situatia geopolitica si energetica mondiala iar al doilea, spre surpriza majoritatii celor prezenti in sala de conferinte, a fost despre ceva denumit „Fenomenul”. Simon Recht, numit in fruntea Comisiei Federale de Investigatii Astronomice si Securitate Extraplanetara, organism care monitoriza toate corpurile ceresti din apropierea Pamantului, lua cuvantul pentru a aduce la cunostinta tuturor ce inseamna „Fenomenul”, cum evolueaza lucrurile si de ce ar fi nevoie pentru ca omenirea sa scape de la nenorocire.

” Domnilor, doamnelor, ma numesc Simon Recht. Am 75 de ani, dar nu ii arat. Imi place sa cred despre mine ca imi mentin trupul la fel de tanar ca si sufletul. Dar, in ciuda aparentelor, sunt macinat de un mare necaz. Acum 4 ani, niste savanti rusi si chinezi de pe Baza Lunara „Steaua Alba” au descoperit un asteroid gigant, are peste 1.000 de km in lungime si 300 latime, care se afla pe traiectoria Terrei. Numai cativa oameni de stiinta, din cercuri restranse, au stiut despre acest fenomen si au inceput sa lucreze la solutii pentru a indeparta pericolul. Din pacate timpul nu a fost de partea noastra. Distanta dintre Pamant si acest corp ceresc s-a micsorat enorm si din cauze care noua ne scapa, viteza sa pare sa creasca pe masura ce acesta inainteaza. Astazi este la mai putin de 15 miliarde de km de Terra, de la 57 de miliarde cat a avut in momentul descoperirii. Omenirea, in aceste clipe, nu mai are resurse multe, ca in trecut, avem doar o statie spatiala, o baza lunara si 4 nave cargo care fac aprovizionari. In rest, nimic. Cu putin efort, aceste nave ar putea fi modificate pentru a sustine cateva sute de indivizi, dar se pune problema unde vor pleca ei. Gasirea unui nou camin este o chestiune de viata si de moarte pentru supravietuirea rasei noastre”

Discursul profesorului amutise adunarea. Cele cateva sute de oameni din sala ascultau si nu le venea sa creada. E posibil asa ceva?  Sfarsitul sa fie mai  aproape ca niciodata?
Dupa o scurta pauza, lucrarile au fost reluate, dar atmosfera se vedea ca era una tensionata. In cele din urma, fiecare natie reprezentata in Adunare a dorit sa isi fac cunoscut punctul de vedere, lucru care a dus la perturbari ale programei de lucru, la clinciuri verbale si aproape de o bataie in toata regula intre africani si europeni. Nimeni nu mai parea sa vrea sa gandeasca limpede. In fond, pentru ce? Sclavii erau tot sclavi iar stapanii tot stapani, dar acum toti erau la fel. Intr-un asemenea moment, nu mai conta nimic.

(va urma) 😉

Reclame

3 gânduri despre „Fenomenul (I)”

  1. Thank you for this blog. That all I can say. You most definitely have made this blog into something that eye opening and important. You clearly know so much about the subject, you’ve covered so many bases. Great stuff again, thanks you for this blog. hot girls webcams free

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s