Uncategorized

Despre politicieni si puliticieni


Am ajuns cu totii sa constatam ca Romania nu are o clasa politica sanatoasa. In ziua de azi, toti cioflicarii si urangutanii scenei politice sunt doar un amalgam de cetateni, cu drept de vot din pacate, care ghiortaie uneori pe la tembeliziuni despre reforme, societate, clasa politica insalubra si apararea unor alti cetateni care au facut averi peste noapte, si care acum sunt luati la bani marunti pentru ca probabil nu au mai cotizat la partidul stat.

Eu ii numesc pe acesti cetateni, „puliticieni„. Ei sunt varfurile de lance ale degradarii Romaniei, si nu conteaza foarte mult din ce partide fac parte, pentru ca la un anumit moment toti au fost ghidati de aceleasi interese, respectiv ciolanul plin de carne al unui mandat numit sau ales de catre popor.

Romania a avut insa si politicieni verticali si patrioti si aici as vrea sa menti0nez cateva nume cum ar fi PP Carp, om politic conservator, Titu Maiorescu, autor al celebrei „teorii a formelor fara fond”, care e pretabila si in zilele noastre la felul in care este condusa tara si partidele politice, Ion. I. C. Bratianu, Mihail Kogalniceanu etc. Acestia au fost politicieni in adevaratul sens al cuvantului.

Personajele care s-au infiintat dupa Revolutie nu sunt nici macar la nivelul gleznelor inaintasilor lor. Ei sunt in schimb puliticieni. Fac nu politica ci pulitica, adica un cacat amestecat, unde interesul propriu este mereu mai presus de cel al cetateanului si chiar al partidului care l-a propulsat in functie. Multi din ei, veritabile „curve politice”, cred ca au genunchii plini de bataturi de atata stat in genunchi pentru a putea prinde si ei ceva de ros.

Ce e de facut cu aceste personaje?

Un popor cu coloana vertebrala, asa cum este cel maghiar sau cum este cel sarb, vecini cu noi, ar amenda pe loc prostia din Parlament, dar noi, in lipsa unui asemenea organ, ne complacem in a vorbi mereu despre acesti nenorociti care ne fura, dar in realitate nu facem decat sa intindem rahatul precum ciunga in toate directiile si sa tipam ca suntem injositi.

Pana cand acesti „puliticieni” nu vor fi taxati in special de clasa politica tanara, care vine din urma si care sper ca vrea altceva, o noua Romanie, nu se va schimba nimic. Puliticienii acestia trebuiesc dati incet la o parte si trecuti pe linie moarta, acolo unde le e locul, de catre tinerii care, prin implicarea lor in politica, indiferent de partidul din care fac parte, vor sa puna umarul la constructia unei noi Romanii, capabile sa ofere cetatenilor sai un viitor mai sigur.

4 gânduri despre „Despre politicieni si puliticieni”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s