Uncategorized

Si totusi…


Pensiile militarilor au fost luate la puricat de Guvern. Asa am văzut ca în realitate, exista o clasa de privilegiați care s-au pensionat inainte de termen si care aveau pensii la fel cu cei care au cotizat o cariera completa in armata. In momentul pensionarii au mai beneficiat si de salarii compensatorii generoase din partea statului roman, pensii platite din bani publici.

O parte din pensiile militarilor cu cariera completa, care ajung la 3.000 de lei si sunt cateva sute in toata tara, nu vor fi reduse. Celelalte, care apartin unor militari ce au activat mai putin in randul Armatei vor fi reduse in functie de vechimea acestora in campul muncii.

De aici si pana la un veritabil circ mediatic nu a mai fost decat un pas. Dar vin si eu cu intrebarea mea. DE CE PANA ACUM, CAND ROMANII AU MAI TRECUT PRIN MOMENTE DIFICILE, PENSIONARII ACESTIA MILITARI, CU PENSII DE ZECI DE MILIOANE LUATE PE NEMUNCA, AU TACUT? La fel de urgent ar trebui sa fie analizate si pensiile si privilegiile revolutionarilor. Au fost o mana de oameni in decembrie 1989 care au luptat pentru libertate si la 21 de ani de la acele clipe mai apar cate unii care au stat ascunsi pe sub mese in acele zile, si acum sunt mari revolutionari.

Cateodata parca mai au dreptate si cei de la Putere cand taie din aceste pensii, care erau la fel atat pentru unii care au muncit 20 de ani cat si pentru cei care au muncit 30 sau 40 de ani in randurile Armatei.

11 gânduri despre „Si totusi…”

      1. Cred că te înţeleg. Eu am rămas în suflet ţărănist şi dincolo de evenimentele care au distrus partidul ori de politica tembelă de alianţe dusă, de capul lor, de prezidenţii vremelnici ai partidului… Sper ca PDL-ul să-şi ia o pauză binemeritată după nemerniciile ultimelor guvernări dar mă-nfior când văd cum se fac cărţile pentru viitor… Ar fi păcat ca PNL să intre şi el pe calea autodesfiinţării după pactul semnat de Antonescu…

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s