Uncategorized

Romania are cu 25% mai multi angajati in MAI decat media europeana. E acesta vreun semnal privind un nou val de disponibilizari?


Acum un an auzeam ca Ministerul de Interne are un deficit de politisti. Din cauza asta, coroborat si cu somajul in crestere, asistam cu totii la o inmultire a jafurilor armate, a talhariilor si a altor infractiuni. Dupa negocierea acordului cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala, s-a trecut sau urmeaza sa se treaca, la aplicarea unor masuri de ajustare a cheltuielilor si implementarea unor programe de reducere a cheltuielilor cu personalul in MAI.

Adica vor fi dati afara niste politisti. In tara noastra, conform statisticilor, exista 500 de politisti la 100.000 de locuitori adica cu 25 la suta la mult decat in U.E. Bun, dar chiar si asa, cu cei 500 de militieni la suta de mii de cetateni, infractionalitatea in Romania nu este chiar un capitol de neglijat. Infractionalitatea exista si ar fi ideal, daca reducem cu un sfert numarul de politisti sa reducem cu 25% si numarul de infractori.

Lasand la o parte fanteziile, aceasta reducere a numarului de lucratori din Ministerul Administratiei si Interne lor trebuie sa aibe o legatura directa cu scaderea numarului de infractiuni. Asa ar fi normal.

Inca odata banul, si nu interesul cetateanului, este cel care dicteaza luarea anumitor masuri de austeritate. Numai ca acum vorbim de siguranta publica, un domeniu zic eu sensibil. In orasele cu numar redus de infractiuni din tara asta (oare exista asa ceva?) poate ca s-ar putea reduce numarul de cadre, dar in orasele mari nu cred ca ar fi o masura buna.

Foarte importanta ar fi si reducerea numarului de personaje cu functii de conducere. De regula, cei care pleaca primii dintr-o organizatie sunt cei de la baza piramidei. Sefimea ramane. Unii pe alte functii, altii la la aceleasi. La nivelul judetului Braila, oare ce implicatii ar avea o asemenea masura?

Reclame

12 gânduri despre „Romania are cu 25% mai multi angajati in MAI decat media europeana. E acesta vreun semnal privind un nou val de disponibilizari?”

 1. Acu’ ce sa zic… si cand vezi cum arată politistii nostri, cu burţi imense în faţă şi cu bărbii duble… numai împotriva infracţionalităţii nu-i văd eu luptând 😀

  1. :)) problemele politistilor sunt multe. Pilele si relatiile de afaceri sunt atotputernice in cadrul Politiei Romane. Siguranta cetateanului trebuie sa fie insa cea care da tonul acestor restucturari.

 2. Razvane,
  Vad in postul tau, doua tendinte: una subiectiva, care-mi displace ca roman, cand spui militieni si alta anticipativa, in sensul ca prevalandu-se de pretextul FMI, cineva sa-si exercite inclinarea bolnava de razbunare.
  Ma voi referi la prima,cu degajarea de constiinta, pe care mi-o confera convingerea ca sunt un om liber de paradigme-retard.
  Ce-ar fi, ca sa ne edificam in departajarea obsesivitatii care ne macina si ne submineaza tara,sa folosim un limbaj factor comun, adresat noua, tuturor, celor care am trait si inainte de 1989? Ceva picant, din panoplia argotic-arivista a parvenitilor, cum bine i-a diagnozat Aliosa?
  Eu nu cunosc decat cuvantul roman!
  Ai tu, ceva mai potrivit, decat militieni?
  Cu bine, prietene!An Nou cu bine!
  Madi si Onu

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s