Uncategorized

Alianta Social-Liberala – „Fata Morgana” visata de Dan „Felix” Voiculescu


As vrea sa incep sa scriu despre ceea ce ma enerveaza la anumite personaje de prin curtea mea, dar pentru ca se apropie o zi sfanta, am sa las chestia asta pentru luna ianuarie. Acum insa am sa ma aplec asupra unei ipoteze formulate de domnul Dan Voiculescu si care pare sa gaseasca sustinere in randurile simpatizantilor social-democrati si liberali din mediul on-line.

Alianta Social-Liberala ar fi o idee buna, dar nu stiu in ce sens ar fi un real pol politic de centru-dreapta care sa fie capabila sa lupte cu PD-L in 2012. Domnul Felix a inteles ca in 2012 s-ar putea ca PC sa nu mai intre in vederile lui Victor Ponta pentru o alianta. PSD probabil va prefera sa mearga singur in alegeri deoarece PC nu are foarte multi simpatizanti sau membri. In afara de domnul Voiculescu, care e senator, conservatorii mai au doi deputati. Si cam atat. In plus, in afara de Antene, conservatorii nu mi se par foarte activi in plan social-politic si sincer, nici nu stiu cine le este presedinte. Dan Voiculescu stiu ca e presedinte fondator, dar functia de presedinte al partidului este exercitata de un alt personaj, mai mult semi-obscur.

Am declarat ca mi s-ar parea o idee buna o alianta social-liberala, doar in virtutea in care PC s-ar alia cu PNL, dar sincer vorbind, e un lucru destul de dificil de acceptat. In primul rand PC nu are cine stie ce baza electorala puternica, si in al doilea rand aliantele de genul acesta s-au dovedit ineficiente in timp. Un fel de alianta social-liberala a fost si Alianta D.A. care s-a dovedit un esec de proportii in cele din urma.

Peste aproximativ un an atat PNL cat si PSD isi vor ascuti sabiile, isi vor pregati campaniile si in mod cert se vor imparti „scatoalce” serioase intre cele doua formatiuni. Cine isi imagineaza ca intre social-democrati si liberali este un fel de dragoste nemarturisita se inseala amarnic. Conservatorii, de cand au aparut ei pe scena politica, au fost un fel de apendice al PSD si mie unuia, liberal, nu pot sa zic ca mi-ar conveni asa de mult o alianta cu un partid de buzunar.

Reactia ambilor lideri ai Opozitiei cred ca ar fi trebuit sa ii dea de gandit lui Dan Voiculescu. Daca nici unul dintre cei doi lideri nu a reactionat in mod pozitiv, ce sanse are o asemenea alianta?

17 gânduri despre „Alianta Social-Liberala – „Fata Morgana” visata de Dan „Felix” Voiculescu”

  1. razvane,
    un material deosebit, si incerc putina divagatie pe marginea lui. temerea ta, privind polul politic social-liberal real nu este justificata. un pol politic este un pol de interese sociale/de multimi, de demos, exprimat putin rautacios. conform piramidei trebuintelor umane, imaginata de maslow, siguranta maTERIALA SI FIZICA, STAU LA BAZA EXISTENTEI UMANE/SOCIALE, IN COLECTIVITATI.creaza-mi iluzia ca-mi vrei si-mi asiguri binele material si personal, si m-ai castigat, la vot iar eu nu sunt in pierdere.educa-ma, sa privesc inaine si nu in urma cu ura si manie, trasaturi de om bolnav, si m-ai castigat de partea politicii tale social- liberale. desigur, pentru persoane inteligente, care vad dezideratul politic, si nu mutra lor, in frunte. un exemplu de asemenea bolnav, avem; ne mai trebuie inca unul?Redus la esente, asta ar fi o alianta inteligentasocial=democrata cu liberala. dar cu o rezerva:fara Iuda/solutia imorala, pe care insusi basescu a confirmat-o.Cu bine!

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s