Uncategorized

Greierele si furnica


VERSIUNEA ELVEŢIANĂ

Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă. Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă. Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă. Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine. Greierele tremurând de frig nu are nici hrană, nici adăpost şi moare îngheţat.
SFÂRŞIT

*VERSIUNEA FRANCEZĂ*

Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă. Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă. Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine. Greierele tremurând de frig organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce furnica are dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ea, suferă de frig şi foame. Televiziunea realizează emisiuni în direct, care arată greierele tremurând de frig şi difuzează extrase video cu furnica stând frumos la căldură într-o casă confortabilă, cu o masă plină de provizii. Francezii sunt şocaţi de faptul că, într-o ţară atât de bogată, bietul greiere e lăsat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur.
Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce furnica s-a îmbogăţit pe spinarea greierului şi interpelează guvernul pentru a mări impozitele furnicii, astfel încât aceasta să plătească „cât se cuvine”.
CGT, FO, Partidul Socialist, Partidul Comunist, Liga Revoluţionară Comunistă organizează manifestaţii în faţa casei furnicii. Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioadă nelimitată.
Un filosof la modă scrie o carte care demonstrează legăturile furnicii cu torţionarii de la Auschwitz . Ca răspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra perioadei de vară) anti-discriminare. Impozitele furnicii sunt mărite şi furnica primeşte o amendă pentru că nu l-a angajat pe greiere ca asistent. Casa furnicii este confiscată de autorităţi pentru că furnica nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele. Furnica pleacă din Franţa şi se instalează în Elveţia unde contribuie la bogăţia economică. Televiziunea face un reportaj despre greiere, care de-acum s-a îngrăşat. Acesta este pe cale să termine proviziile furnicii, chiar dacă primăvara e încă departe. În casa furnicii se ţin în mod regulat întruniri ale artiştilor şi scriitorilor de stânga.
Cântăreţul Renaud compune cântecul „Furnică, opreşte-te!”. Fosta casă a furnicii, devenită locuinţa socială pentru greiere, se deteriorează pentru că acesta nu face nimic pentru a o întreţine. Guvernului îi este reproşata lipsa mijloacelor. Este înfiinţată o comisie de anchetă ce va costa 10 milioane euro.
Greierele moare de supradoză. Ziarele şi televiziunile comentează eşecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechităţii sociale. Casa este invadată de o bandă de gândaci emigranţi.
Gândacii organizează traficul de marijuana şi terorizează comunitatea.
Guvernul se felicită pentru diversitatea multiculturală a Franţei.
SFÂRŞIT

Reclame

9 gânduri despre „Greierele si furnica”

 1. s spune ceva mai politic, dar ma tem sa nu-mi retragi al doilea premiu. Totusi, sa incercam un exercitiu de politica, de facto. Ce era, daca PNL, recte antonescu si nomenclatura,o lasau mai moale cu refrenul anticomunist al lui Basescu si ne invatau economie liberala? sa ne organizam agricultura, sa ne invatam oamenii sa valorifice creditele europene nerambursabile, fara sa zambim serafic, a la Vozganian, care le stie pe toate, dar nu intreprinde nimic. A fost doar in guvern, unde se organiza valorificarea acestor credite; am auzit ca tariceanu e mare specialist in documentatiile pt obtinerea acestor credite.Unde-s greierii pusi la treaba?Personal, cred ca nu putem vorbi de liberalism, cat timp ne sta in gat, maniacal, comunismul.sunt convins, ca intr-o tara unde oamenii prospera, prin ideologia intr-adevar liberala, a te teme de comunism, echivaleaza cu o boala psihomentala.I-am trimis pe blog,o scrisoare deschisa primarului asa zis liberal chiliman, in care ii sugeram organizarea micilor producatoriagricoli, care-si valorifica direct produsele in piete.Iti dai seama ce ecou liberal va avea? Nici o reactie. Politica liberala se face prin Facta non Verba. Ce usor ii este lui antonescu, sa spurce de comunist, tot ce nu-i convine.Pseudoretorica lui de duzina politruca, ii convine lui Basescu. Un criteriu de adevar, il avem deja: Franta si Germania, nu ne vor in spatiul Schenghen, ca si-au dat seama ca suntem niste palavragii, incapabili de o actiune politica rationala spre binele comunitar.ce zici, ne apucam de liberalism , lasand deoparte demagogia comunista?ce-ai zice, daca ai purta cu tine:Salus populi suprema lex esto! si ati lasa-o mai moale, cu fobia asta comunista? Deja basescu si ai lui, v-au dat de mult scoala!
  dl Onu (sac)

  1. Solitaire, nu numai ca nu am de gand sa iti retrag premiul, dar ce parere ai avea daca ti-as zice ca iti dau dreptate? Eu, de exemplu, am intrat in dizgratia conducerii filialei din Braila pentru ca la un moment dat nu am fost, si inca nu sunt de acord, cu anumite evenimente care s-au petrecut. Pot doar sa iti zic un lucru: sunt foarte putini oameni in PNL care chiar sunt liberali. La fel pot afirma si despre PSD, care are putini social-democrati in interior.
   A fi liberal este o problema foarte, foarte dificila pentru multi colegi ai mei. Multi nu prea stiu ce este acela liberalism economic si mai ales, ce este aceea democratie. Nu vor sa inteleaga ca un partid democratic incurajeaza competitia bazata pe idei si pe proiecte, nu pe lovituri aplicate pe la spate, cand adversarul nu e in ring. Chestiile astea se intampla la mine in ograda, dar sunt convins ca asemenea practici au loc in multe alte filiale.
   In lupta pentru alegerile din 2012 PNL trebuie sa vina cu ceva mult mai consistent, cu niste proiecte realiste, care sa se bazeze in primul rand pe accesarea fondurilor UE, numai ca vezi tu, din acele fonduri nu se poate fura asa usor cum se poate fura din credite de la FMI. In final, un politician roman, indiferent de culoarea sa politica, ce ar prefera, sa ia bani de la FMI, unde poate baga mana pana la cot, sau sa acceseze fonduri europene de unde nu prea poti sa deturnezi nimic?

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s