Uncategorized

Primul contact


Sunt prea satul de politica si de politicieni. Si de ai mei, si de ai celorlalti. 😉 Asa ca am decis sa fac un exercitiu de imaginatie si sa ma gandesc ce ar fi daca intr-o zi, dintr-un viitor foarte apropiat, o rasa extraterestra ar veni in contact cu noi pe cai oficiale si ar dori sa stabileasca relatii diplomatice cu Pamantul.

Cum ar fi oare mai convenabil pentru ei sa faca asta? Cu o planeta impartita inca pe state si cu regiuni care vor independenta si autonomia, sau cu o planeta care are un Guvern Mondial si un Lider Mondial care sa o reprezinte, zic eu. Ce ar insemna pentru noi primul contact deschis cu o alta rasa inteligenta care ar veni de pe o planeta asemanatoare Terrei?

Stephen Hawking sustine ca de fapt nu ar trebui sa ne dorim un astfel de contact, deoarece din istoria noastra ar trebui sa invatam ca atunci cand doua civilizatii aflate pe trepte diferite de dezvoltare se intalnesc, cei mai puternici ii distrug sau ii iau ca sclavi pe cei mai slabi. Daca tinem cont totusi de faptul spaniolii, portughezii, francezii sau englezii nu erau atat de evoluati d.p.d.v. tehnologic, medical sau religios la momentul marilor descoperiri geografice, nu ar trebui sa ne temem ca o rasa/civilizatie care poate sa calatoreasca de la o galaxie la alta ar reactiona identic si ar vedea in crucile noastre simboluri ale Diavolului, in scrierile noastre mesaje demonice si altele asemenea.

Aici se naste intrebarea, cat de mult se poate dezvolta o civilizatie, pentru a depasi limitele religiei. Oare EI au un Dumnezeu al lor, sau pe masura ce evolutia si-a spus cuvantul, au ajuns la un stadiu in care pur si simplu nu au mai avut nevoie de religie?

In cazul unui contact cu o astfel de rasa, de ce ne-am mai pastra noi, oamenii credinta? Dumnezeu, Allah, Buddha, Quetzalcoatl, Viracocha, multiplele denumiri ale unei singure zeitati, si-ar cam pierde substanta. Oamenii ar fi lasati prada propriei lor constiinte, propriului lor „liber arbitru”. Vom fi vreodata pregatiti sa trecem la un stadiu de dezvoltare fara religie?

Primul contact cu cineva mai dezvoltat decat noi va veni, pentru ca este oarecum de neevitat. Si noi si ei am inceput sa zburam in spatiul cosmic. Noi mai tarziu poate decat ei, dar am facut-o. Dealtfel, mi se pare destul de evident ca acel moment se apropie pentru ca s-au creat niste zone de integrare statala care au tendinta sa federalizeze continente intregi, si sa la transforme in entitati cu un singur guvern si parlament, care sa aiba in frunte un singur sef de stat.

Exemplele sunt Uniunea Europeana, Uniunea Africana, Uniunea Nord Americana si viitoarea Uniune Asiatica. La ultima s-ar putea sa fie ceva probleme pentru ca giganti precum China sau India s-ar putea sa nu fie foarte receptivi la realizarea unei uniuni de acest tip, mai ales chinezii care daca isi pun mintea cu restul lumii ar cuceri-o fara foarte mari probleme. 😉

 

4 gânduri despre „Primul contact”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s