Uncategorized

Revolta la Spitalul Judetean Braila. 400 de angajati suparati pe scaderea salariilor au cerut demiterea conducerii. Insa cu spagile luate de la pacienti ce se va intampla?


In dupa-amiaza acestei zile (n.a. 14.09.2010) a avut loc la Braila ceva cu care eu unul marturisesc ca nu sunt obisnuit. O revolta spontana si destul de violenta a 400 de asistente si brancardieri din Spitalul Judetean Braila. Conflictul a izbucnit dupa ce oamenii au aflat ca salariile li se vor mai reduce inca odata dupa reducerea cu 25% de acum o luna.

Angajatii care asigurau paza spitalului au intrat in conflict cu protestatarii si au fost chemati la fata locului politisti si jandarmi care au incercat sa aplaneze conflictul, dar dintr-o gafa au pus catusAcum ar trebui despicat un pic firul in sapte. Criza economica si sociala cu care se confrunta Romania este profunda, a afectat toate sectoarele economiei si a atins multe coarde sensibile. Scaderea salariilor a venit practic in mod natural, dar sa mai scazi deja niste salarii mizerabile, parca e prea de tot. Unii dintre acei amarati au datorii peste datorii, au copii de intretinut, mai trebuie sa se imbrace si sa manance. Tovarasii care ne conduc, in loc sa ofere alternative de iesire din aparatul de stat bugetarilor supradimensionati ca numar, au taiat cu barda. Sute de mii de oameni s-au trezit ca nu mai au unde sa munceasca, nimeni nu mai avea nevoie de ei.

Politica spagilor – o cutuma veche a sistemului sanitar brailean (romanesc)

Desi m-am simitit prost sa vad atatia romani cum tipa de disperare si de foame, nu pot sa nu imi aduc aminte cum in urma cu patru ani, cand o ruda de-a mea era internata in stare grava in Spitalul Judetean, fiind nevoit sa stau langa ea multe nopti si sa am grija ca sa isi ia la timp medicamentele, aceiasi angajati, asistente si brancardieri, la care ma duceam sa le cer ajutorul, ma tratau cu sictir. Pana cand parintii mei nu le bagau in buzunar mici atentii nu prea dadeau semne de interes fata de bunicul meu. In acele zile sau nopti, dupa cum era cazul, ma loveam de aceeasi cacati nesimtiti, care imi vorbeau in sila si care nu dadeau doi bani pe pacient, pe insotitor sau in general pe meseria pe care cica o practicau acolo. Intr-un fel, in cazul lor chiar imi pare bine. Imi mai aduc aminte ca atunci ma incerca o furie crunta impotriva acestor nimicuri, cu care am avut de a face atunci, nesimtiti fara pereche, alaturi de niste doctori care, desi stiau meserie, parca se complaceau in acceptarea acelor atentii, acelor mici cadouri care ii faceau sa fie brusc zambitori. Atat timp cat nu se va lucra la distrugerea acestor metehne romanesti, oricat de mari ar fi salariile, ele nu vor disparea. Si abia acum, cand salariile au scazut atat de mult, se vede cat de mult conteaza spaga. Acei angajati nu luau doar 500 de lei pe luna, ci probabil 600 sau chiar 700, cu spagi cu tot. Nici nu e greu, desi sumele ar parea mari.

Iata niste imagini de la acest eveniment surprinse de reporterii

InfoBraila

7 gânduri despre „Revolta la Spitalul Judetean Braila. 400 de angajati suparati pe scaderea salariilor au cerut demiterea conducerii. Insa cu spagile luate de la pacienti ce se va intampla?”

  1. Pingback: Suntem proşti?

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s