Uncategorized

6 septembrie 2010 – 70 de ani de la abdicarea MS Regelui Carol al II-lea


Astazi se implinesc 7 decenii de la abdicarea regelui Carol al II-lea. La 6 septembrie 1940, dupa ce tara fusese ciopartita de unguri, bulgari si rusi, generalul Ion Antonescu il forta pe rege sa renunte la tron. A fost regele tapul ispasitor al greselilor unei clase politice care a dat dovada de lasitate in fata inamicului? Ii putem acuza azi pe Iuliu Maniu, C. I.C. Bratianu si altii ca au renuntat prea usor la Ardeal si Basarabia?

Oare cum s-ar fi schimbat istoria postbelica a Romaniei daca Regele Carol al II-lea  nu ar fi fost alungat din tara de Ion Antonescu si de Garda de Fier? Astazi nu ne-au mai ramas decat amintirile amare ale unor zile grele pentru tara noastra, dar si speranta ca intr-o buna zi Monarhia va castiga in fata Republicii si romanii isi vor da seama cine merita sa-i conduca si cine nu.

Reclame

11 gânduri despre „6 septembrie 2010 – 70 de ani de la abdicarea MS Regelui Carol al II-lea”

 1. ce-a fi daca baba ar avea roate si Lica Lupescu nu ar fi fost trimis la plimbare de Ioan Antonescu ?
  Razvane , spre stiinta ignorantei tale :
  din 1938 Rexi Lupescu Lica conducea ca un dictator. Uficial nu mai se egzista decat Frontul Renasterii Nationale – in care fusesera varsati ex officio toti functionarii lu statu .. clasa aia politica care a dat dovada de lasitate era in mod uficial inexistenta ! Si MS Lupescu I ul avea slava domnului destula autoritate ca sa ordone telegrafic executia estrajudicra (asasinat care va sa zica) a lu Zelea Codreanu si a inca unor legionari de frunte ..Nu trebuia sa se incurce cu maruntisuri ca de pilda sa intrebe ” Maniu cedam ori nu Barasaria ?” Era destul sa dea ordin : Pe aici nu se trece ! va ingopati de vii dar rezistati !!
  Da n-a dat… in schimb el dictatorul a facut consiliu de coraoana unde s-a votat democratic .. Mersi. Daca ast nu este lasitate …
  Si nu a fost alungat de IA si Garda de Fier.. Toata lumea i-a cerut sa plece pe pustii .. Inclus Maniu si Bratianu.
  Cum ar fi evoluat tara cu Lica Lupescu ? Pai in 1941 ar fi fost nitel mai corupta, armata ar fi fost la fel de prost dotatata ,si poate pana ala urma aveam parte de o rebeline reusita ….

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s