Uncategorized

FSN nu poate deveni alternativă la FSN


Stimati prieteni,

Ne aflăm încă o dată în fața instaurării unui regim dictatorial, impus de un lider comunist și de camarila sa. Liderii și susținătorii partidului coordonat de acesta încă nu au fost în stare să definească termeni precum “partid”, “democrație” sau “liberalism”, deși îmbrăcându-se în aceste haine și insistând că au înțeles și “dreapta”, își asumă măsuri de extremă stanga și pierd, pe zi ce trece, contactul cu țara inundată de probleme, tăieri de salarii sau creșterea TVA-ului.

Ne aflăm, din nou, în fața guvernării imposturii și a parvenirii, ca atunci cand Blocul Partidelor Democratice a impus Partidul Comunist, așa cum Frontul Democrației Sociale din România și mai apoi, Partidul Democrației Sociale din România și-au permis să distrugă perspectivele unei democrații proaspăt născute, asa cum Partidul Social- Democrat a făcut politica săracilor din mașini de lux. Asistăm oare la moartea speranței? Asistăm oare, de fapt, la instalarea dictaturii populismului? Asistăm la visul lui Ion Iliescu, de a avea două partide, unul la stanga și altul la dreapta, care să impună comunismul spălat? Sau la visul lui Băsescu, guvernarea FSN, așa cum declara anul trecut? Altfel, cum ne putem explica refuzul repetat al Partidului Social – Democrat, de a se comporta ca un partid onest, care a învățat din trecutul său și asumându-și greșelile, să încerce să apere valorile democratice?

Acel PSD pe care românii nu l-au iertat pentru ca în 2009 au impus impozitul forfetar împreună cu partidul lui Băsescu. Acei români au preferat un trandafir portocaliu pe moarte, decât trei trandafiri de pe care nimeni nu a cules florile ofilite. Flori ofilite care astăzi ne prezintă un maceș pe post de lider. Suntem cu toții responsabili să nu ne lăsăm pacaliți din nou și să nu lăsăm PSD-ul să devină alternativă la PD-L. Pentru că, logic vorbind, FSN nu poate deveni alternativă la FSN. Iar un maceș atacat de ciuperci, pată neagră, oidum și rugine nu o să devină niciodată alternativă la un trandafir portocaliu plin de spini. În încercarea de a mă întoarce către adevaratele valori ale acestei țări și adevărații luptători pentru democrație din România, m-am oprit la singura alternativă și la cuvintele președintelui moral al celor care au răspandit speranță dupa ’90: cerne Doamne, dragostea și crinul…

Cu drag, Octavian Stepan

Reclame

10 gânduri despre „FSN nu poate deveni alternativă la FSN”

  1. Draga autorule,
    Unde-s doi romani, poate apare orice alternativa; ma necajeste senzatia, ca nu esti departe de mediul, in care nu sunt intelese lucruri simple: iubesc, pe cine ma iubeste! Si cine imi poate dovedi mai bine dragostea politic, decat oferindu-mi alternative catre un alt model de existenta socio-economica: praxisul initiativei private eliberarea mea de dependentele politico-economice, prin mine insumi? Ajutat desigur, de cineva priceput. Dar se pricepe cineva in tara asta? Auzisem ca dl. Tariceanu, se pricepe la valorificarea fondurilor europene nerambursabile; macar pentru agricultura? Sau, cumva, nu e lasat sa-si faca treaba? Daca este asa, sau din motive subiective, nu face aceste gesturi, tot mentalitate FSN se cheama!Ce-ar fi sa eradicam pericolul stangii abuzsive, prin implementarea spiritului pragmatic al intiativei private? Cu bine, prietene de convingeri!

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s