Uncategorized

Al doilea Katyn: Controlorii vorbeau in rusa iar pilotii in poloneza


Polonia a deranjat multe puteri ale lumii si multi lideri influenti. Din cauza aceasta Lech Kaczynski si elitele politice ale Poloniei nu mai erau inghititi de o parte dintre liderii acestor puteri si nici de cei care conduc marile finante ale lumii. Fostul presedinte polonez nu era de acord cu imprumuturi de la FMI sau de la Banca Mondiala, si asta pentru ca Polonia nu a avut nevoie de cele doua institutii amintite. Masurile economice luate de autoritatile din tara vecina au facut ca aceasta sa fie singura din Europa in care criza practic nu a existat, polonezii fiind si in acest an pe crestere economica.

Si atunci, ce era de facut cu acesti oameni care au dovedit ca eu coloana vertebrala si nu se inclina in fata nimanui? Pai daca ar fi putut sa scape de ei cei carora nu le dadusera voie sa distruga Polonia, atunci ar fi fost foarte bine. Din ultimele informatii aparute in presa, controlorii de zbor de pe aeroportul Smolensk vorbeau numai rusa si putina engleza, in timp ce pilotii nu intelgeau rusa deloc, dar e posibil sa fi inteles engleza. Curios nu? Si ciudat in acelasi timp. Cum de nu au pus rusii in turnul de control oameni care sa stie sa vorbeasca si engleza si poloneza? Era imposibil ca in toata aviatia rusa sa nu gaseasca doi-trei oameni care sa vorbeasca si poloneza si rusa si care ar fi putut fi folositi eventual pe post de translatori. Acesti oameni erau necesari cu atat mai mult cu cat avionul TU-154 nu transporta simpli turisti, ci elita politica si militara a unei tari membre NATO si UE.

Adevarul adevarat despre ce s-a intamplat in acea zi nu-l vom afla poate niciodata, dar ce stim sigur este ca polonezii si rusii nu se inghit unii pe altii, in Polonia fiind numeroase resentimente fata de Rusia si la fel si in Rusia. Asa ca, de ce nu? Stalin a macelarit peste 20 de milioane de oameni din URSS fara sa aibe prea multe remuscari, pentru Putin era o nimica toata sa regizeze un accident de avion in care sa moara 132 de persoane, din care 96 inalti demnitari ai statului polonez. In fond, cine ii va acuza vreodata pe fata pe rusi de rea-vointa? Si ce ar putea face Polonia daca descopera ceva suspect? O sa sara la gatul rusilor? Evident ca nu. Si nici nu cred ca vreun stat „aliat” din NATO sau UE va incerca sa schiteze ceva in ajutorul Poloniei, daca se va constata ca rusii au provocat in mod deliberat acel accident, pentru ca „tarul” Putin sta ca destele pe robinetul de gaze care alimenteaza Europa. Si daca am zis asta, nu trebuie sa mai zic nimic.

Reclame

4 gânduri despre „Al doilea Katyn: Controlorii vorbeau in rusa iar pilotii in poloneza”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s