Uncategorized

Demiterea lui Marius Oprea de la sefia IICCR, insulta adusa victimelor securisti


Demisia lui Marius Oprea si numirea in locul lui a lui Vladimir Tismaneanu, urmas de activisti PCR, este dupa parerea mea, o insulta adusa taranilor torturati de securisti, fostilor membri ai Rezistentei anticomuniste, celor deportati la Canal si urmasilor lor. Marius Oprea a incercat sa arate tarii adevarata amploare a crimelor comise de „ofiterii” cu spate clase ai Securitatii, din anii 50, niste nimicuri carora li s-au dat trese si au fost pusi la comanda unor unitati de asa-zisa „elita”. In esenta nu era nimic altceva decat niste tradatori de tara, lingai si pupincuristi de meserie ai regimului instituit de Petru Groza, care culmea ironiei, nici macar nu era membru PCR, ba mai mult avea propria formatiune politica, Frontul Plugarilor.

Ce explicatie are Guvernul Boc sau Presedintele Basescu fata de aceasta demisie? Cu ce e mai bun Vladimir Tismaneanu decat Marius Oprea? Tismaneanu este democrat-liberal in timp ce Marius Oprea este liberal. Asta e diferenta plus ca Oprea am auzit ca dorea sa faca o investigare a activitatii lui Traian Basescu la Anvers. Eh, mama ei de democratie „de dreapta”. Ce s-ar face ea fara lingaii si lacheii portocalii?

Sper ca domnul Marius Oprea sa nu renunte la cercetarile sale, si sa continue sa descopere cat mai multe evenimente din acea epoca neagra a Romaniei pe care sa le prezinte public sa vada si generatia mai tanara ai cui urmasi sunt la conducerea Romaniei.

Reclame

4 gânduri despre „Demiterea lui Marius Oprea de la sefia IICCR, insulta adusa victimelor securisti”

 1. Adevarul doare si e alungat pana si de pe un blog pe care-l credeam
  a avea un necesar rol de restabilire a unor adevaruri.
  Numai ca indivizi ca Dorin Tudoran au incetat de mult sa fie liberi :mrgreen:
  Presteaza la greu sub comanda :
  1. A inchis blogul chiar in toiul alegerilor prezidentiale, motivandu-si gestul prin faptul ca l-a subminat un alt „dizident” ce-si petrece batranetile in concubinaj politic cu o fosta activista comunista.
  2. A preferat sa paraseasca postul de presedinte al Consiliului stiintific cu care-l onorase Marius Oprea , spre a-i facilita Nanobocului sa intre cu bocancii in IICR ( daca era un nume ca Dorin Tudoran nu indraznea sa faca acest lucru, dar el a tinut cu URSul ).
  Din pacate noi romanii nu trebuie sa asteptam de la altii sa ne salveze 🙄

  Deci cu toate ca aparent nu e de acord cu aducerea lui Tismaneanu la sefia Institutului in realitate fostii lucreaza la greu in subterane spre a indeplini sarcinile de serviciu(ii)

 2. Razvan,ce a fost inainte Marius Oprea de a deveni „liberal”?!
  De ce a facut pact cu diavolul Tismanovits venit cu tancurile rusesti din sudul Basarabiei si cu securistul de Basescu de la Anvers,facan parte din Comisia prezidentiala a lui Basescu care a condamnat COMUNISMUL,ca ideologie! si NU pe TORTIONARII COMUNISTI SI BEIZADELELE LOR!,
  CE SUMA DE BANI A INCASAT pe perioada AT a facut parte din COMISIA PREZIDENTIALA -BASESCU???
  Detinutii politici ,urmasii detinutilor politici,partizanii si urmasii lor din REZISTENTA ANTICOMUNISTA ,IARTA,DAR NU UITA!!
  Cu stima Tavi .

 3. O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU. AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !
  AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

  Presedintele Romaniei Traian Basescu.
  Excelenta
  Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
  sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
  Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
  Robert Horvath Deva
  cineast USA
  DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

  DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
  Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
  actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) – Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
  In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
  Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta….etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela si abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ….. cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. –PENTRU A SE iINFILTRA IN SUA AGENTULUI VOLODYA I SA CREIAT O NOUA BIOGRAFIEi ,UN NUME NOU SI UN NOU PASAPORT !
  PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU, CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA, PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA UNIVERSITATE, (FIT NEW YORK.) DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.
  Robert Horvath DEVA Cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s