Uncategorized

Disperarea, furia, lipsa de autoritate – reteta pentru inmultirea infractiunilor


Azi a mai avut loc un jaf armat. De data asta s-a petrecut la Iasi dar „recolta” hotului nu a fost prea bogata: doar 300 de RON a reusit sa fure de la o casa de amanet desi spera probabil sa dea cum se zeci…lovitura. Actul reprezinta evident unul reprobabil, care nu face decat sa produca efecte negative in vietile celor implicati, fie victime fie agresori, dar arata insa niste sentimente mult mai profund inradacinate si chiar reprimate de unii dintre noi. Hotul de la Iasi este posibil sa fi facut astfel de gesturi si inainte, dar la fel de bine ar fi putut sa nu fi facut asa ceva niciodata. Politia inca nu a facut vreo precizare in acest sens, dar presupunand ca este la prima actiune de acest gen, gestul sau nu arata altceva decat ca in tara noastra lipsa de viziune, de idei de iesire din criza nu face altceva decat de determine cetatenii ajunsi la limita rabdarii sa comita astfel de jafuri.

Se spune ca, de regula, in situatii de criza economica profunda infactiunile se inmultesc. Dar criza asta a fost si la altii, nu doar la noi. Diferenta este ca in restul lumii guvernele au luat masuri energice pentru crearea locurilor de munca sau mentinerea celor existente prin reducerea salariilor. La noi se dau afara bugetari, se ingheata pensiile si lipsesc ideile de relansare a economiei. In atare situatie nu trebuie sa ne mire faptul ca jafurile armate au loc atat de des, fiind ceva cotidian in vremurile pe care le traim.

Cat va dura aceasta situatie, mi-e greu dar si frica sa ma gandesc.

Reclame

2 gânduri despre „Disperarea, furia, lipsa de autoritate – reteta pentru inmultirea infractiunilor”

  1. va intrebati cat va mnai dura situatia asta. adica cea in care oamenii ataca la drumul mare, economia e in criza… deci reveniti-va. noi suntem demult in criza, numai ca acum s-a spus si, mai mult, au inceput sa apara si niste masuri concrete, gen reducere salarii sau restructurari de bugetari. e adevarat ca nu toate masurile in astfel de situatii de criza sunt si bune pentru societate, dar ceva ceva e de asteptat sa se intample. alte state invita, in situatie de criza, mintile luminate ale tarii sa vina cu solutii si strategii pentru iesirea din criza.

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s