Uncategorized

Astia sunt retarzi?


Intre 1 si 15 februarie sunt sanse mari ca nu mai putin de 200.000 de romani sa ramana fara slujbe, ei provenind din mediul privat. Acest lucru se intampla pentru ca nu mai exista posibilitatea prelungirii perioadei de somaj tehnic. Adicatelea, stai acasa dar iti da patronul o parte din salariu. Cei din Cartel Alfa au anuntat ca ministrul muncii va discuta azi cu primul-ministru despre posibilitatea prelungirii perioadei de somaj tehnic de la 1 ianuarie 2010.

Cum anul asta somajul a atins cote maxime, nu este exclus sa fie prelungita prin ordonanta de urgenta perioada de somaj tehnic pentru a evita ca alte sute de mii de romani sa ramana fara slujbe. Dar intrebarea care ramane este de unde vor face rost patronii de bani pentru a plati salariatilor lor cota parte din salariu care se plateste in caz de somaj tehnic? O alta problema este de unde va plati statul roman somajul celor 100.000 de disponibilizati din sectorul bugetar plus somajul altor zeci de mii de amarasteni care vor fi disponibilizati din mediul privat? Cumva din banii de la FMI? Bag mana in foc ca da, insa iarasi vom fi mintiti si aburiti ca banii provin din nu stiu ce surse care nu au de a face cu FMI.

Si totusi sunt voci care, pe un ton indignat, se declara socate de aceste masuri. „Vai, dar cu e posibil asa ceva? Ce oameni…….” continuarea contine cuvinte interzise celor sub 18 ani. Dar acum le zic si eu: CE ATI VOTAT AIA AVETI. Din nenorocire mi-ati facut praf viitorul, mie si altor tineri pana in 30 de ani care realizeaza ca nu au alternative in tara. Asa incat puteti sa imi sugeti pula, da da, asa scris cu litere ingrosate si sa inghititi ceea ce vi se da. S-ar putea sa fie cea mai gustoasa masa de anul asta!!!!! 😆

Mai ramane desigur intrebarea din titlu: Astia sunt retarzi? Ei bine, trebuie sa clarific exact la cine anume ma refer. In principiu la politicieni. Boc, Basescu, Oprea, Udrea si restul. Dar tara pare ca s-a umplut in ultimii cinci ani si de alte specimene de retarzi. Aia care dau cu stampila, si dupa rezultatul de la alegeri as zice ca a fost anul si milionul. Daca vor fi alegeri peste un cincinal si Boc va candida la presedintie, nici nu vreau sa ma gandesc cu cat ar putea sa castige, asta daca media de aparitie a retarzilor se mentine constanta.

Reclame

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s