Uncategorized

Reforma statului: agricultura facuta cu sprijinul astrelor si regrete ca n-am murit de anul trecut. Anul asta s-ar putea sa regret.


Bancul zilei de azi a fost unul tare de tot. „Cine n-a murit anul trecut va regreta anul acesta”. Am ras pe burta cand l-am auzit, dar dupa vreo 15 minute de sughituri si crampe am realizat ca de fapt rasul asta nu e in regula. Nu stiu cine l-a scornit, dar e clar ca omul stie ce stie. Premierul Boc a afirmat intr-o conferinta de presa ca trebuie continuata reforma statului, ca descentralizarea se va accentua iar programul „Prima Casa” va continua pana in luna februarie.  Niste chestii care, privite prin perspectiva omului de rand sunt jalnice. Reforma statului va insemna, sustine Boc, reducerea institutiilor sau agentiilor de stat care pot genera coruptie. Oamenii din provincie nu mai trebuie sa mearga la Bucuresti pentru a primi o stampila,  ea va putea fi primita si in localitatea de domiciliu. Prin reducerea numarului de stampile domnia sa spera sa se reduca in mod evident actele de hotie.

Lasati-ma sa am indoielile mele in aceasta privinta. Asa cum prin reducerea numarului de parlamentari la 300 de la 471 nu se va garanta oprirea afacerilor de multe milioane de euro derulate in spatele usilor inchise, nici reducerea numarului de agentii nu va insemna stoparea actelor de coruptie. Poate pentru cei mai putin instruiti, acesta masura este una buna, arata ca avem un Guvern pus pe taiat in carne vie care se lupta zi de zi cu coruptii cei rai ce pun in pericol siguranta noastra. Dar un singur lucru nu a mentionat Boc: Ce se va intampla cu sefii acestor agentii care fac afaceri, si pe care le vor face in continuare, cu statul roman? Ce se va intampla cu relatiile de sange chiar, care s-au creat intre membrii acestor agentii si institutii ale statului, relatii ce pleaca evident de la ban? Mie nu poate sa imi zica nimeni ca dragostea este cea care guverneaza uneori aceste relatii. E drept ca nu e ceva anormal ca doi oameni care se cunosc si lucreaza in acelasi mediu sa nu stabileasca si relatii intime, dar totusi sa nu intelegem ca doar astfel de relatii sunt in cadrul acestor organisme. Ce dracu, doar nu ne-am nascut ieri.

Pe langa ipocrizia acestei „reforme a statului” inteleasa doar de cei ce o propovaduiesc, astazi a mai aparut si Ministrul Agriculturii cu o declaratie soc:  „Eu am speranţa, dar asta depinde mai mult de Dumnezeu decât de puterile noastre omeneşti, să avem un an agricol bun. Primele semne meteo, climatice, sunt pozitive. Dacă vom avea un an agricol bun, probabil că agricultura va contribui mai mult la creşterea Produsului Intern Brut. Eu sper ca măcar astrele, condiţiile climatice, să ne ajute să avem un an bun”, a mai spus ministrul Agriculturii. (sursa:mediafax)

Pai ba nenica, acum cred ca am inceput sa inteleg de fapt ce vor ei sa faca de fapt prin procesul de reforma: aducerea poporului roman la stadiul in care se gaseau stramosii nostri acum mii de ani, cand de abia descoperisem focul si faceam incantatii la tot felul de zei si zeite pentru a avea recolte bogate. Diferenta face ca totusi, acum 2-3 mii de ani, stramosii nostri sa fi avut totusi un alt sistem de valori, reguli de conduita mult mai stricte si daca vreunul era prins ca fura i se lua glanda pe loc, nu prea aveau asa multe de zis infractorii.

Oare afirmatia acestui ministru nu e edificatoare despre incompetenta acestor alesi ai 50,33% din populatie? Cat de imbecil trebuie sa fii sa afirmi ca daca vrea Dumnezeu poate avem un an bun in agricultura? De ce nu vorbea domnul ministru despre niste programe de finantare externa pentru dezvoltarea sistemului de irigatii din tara? De ce nu vorbeste depsre niste subventii pe care taranii le merita? De ce nu vorbeste despre niste investitii in gospodariile agricole familiale, ex CAP-uri?  Chiar asa, oare CAP-urile erau asa de nenorocite de au trebuit rase de pe fata pamantului?

Reclame

2 gânduri despre „Reforma statului: agricultura facuta cu sprijinul astrelor si regrete ca n-am murit de anul trecut. Anul asta s-ar putea sa regret.”

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s