Uncategorized

Intai ianuarie a venit, taxele s-au marit


Este prima zi a unui an care sa va anunta crunt pentru poporul roman. Odata cu zorii primei zile a lui 2010 au venit si taxele marite, salarii inghetate si un nou val de scumpiri. Of Doamne, reforma asta a statului este treaba tare serioasa. Acum sunt curios sa vad ce vor face cei 5 milioane de cretini, rahati fara creier, care l-au votat pe Traian Basescu si au crezut ca se va schimba ceva in atitudinea lui. Normal, nu s-a schimbat nimic si nici nu se va schimba. Camarila de partid si de stat va trai bine si in urmatorii 5 ani, marea masa a populatiei o va duce la fel de prost, daca nu chiar si mai prost.

Ce vom face cand ne va ajunge insa cutitul la os, frati romani? Pai in principiu nimic. Suntem impartiti intre 5 milioane de sustinatori ai lui Baselu’ si vreo 5 milioane de sustinatori ai lui Geoana si ai lui Crin. Diaspora a votat pentru Base, deci aia sunt 5 milioane si un pic. Dar ma intreb si eu, cum se intrebau si altii: de ce ala care a plecat de cel putin doi ani din tara are inca puterea sa imi aleaga mie seful de stat, care locuiesc aici, si stiu cum e viata? Acum sa vina desteptii aia si sa achite si ei taxele, la fel ca toata lumea din tara, catre statul roman. Ar fi corect asa, nu? In fond daca ei au drept de vot, de ce sa nu aibe si obligatia de a plati taxele statului roman, de acolo de unde sunt ei, ca de aia au dreptul acesta de a alege. Iar drepturi fara obligatii nu exista. Ai un drept, atunci ai si o obligatie. Pentru cei care nu stiu obligatiile sunt de trei feluri: a da, a face si a nu face. In concluzie nu ar fi nimic anormal daca emigrantii ar contribui la bugetul de stat cu niste taxe, la fel ca romanii din tara.

Evident asta nu se va intampla niciodata, degeaba ma chinui eu sa scriu aici lucrurile astea si sa incerc sa imi vars amarul, pentru ca orice s-ar intampla, noi cei din tara vom duce greul in urmatorii ani in timp ce restul vor trai bine acolo unde sunt. Sutele de mii de someri, ba poate chiar milioanele de someri, vor trebui intretinuti de cineva. Acel cineva este evident statul roman care va lua bani de unde va putea, probabil din mediul bancar sau cine stie, poate din alte transe de imprumut de la FMI sau Banca Mondiala si ne va impovara si mai mult cu datorii pentru urmatoarele 3-4 generatii de romani care se vor naste.

Asadar, dragii mei romani care l-ati votat pe Traian Basescu, ce ziceti: veti trai mai bine sau veti ramane fara loc de munca si fara venituri pentru a intretine familiile? Taxele au crescut chiar din ziua asta. Salariile au inghetat sau vor urma sa inghete, preturile la energie vor creste cat de curand iar cele la alimente se vor majora si ele. E drept,exista unele pareri care zic ca nu din prima luna a acestui an ci din a doua sau a treia, desi aceste estimari mi se par cam optimiste. Dar, presupunand ca vor fi majorate preturile din a treia luna a anului, ce facem pana atunci, ne imbatam cu apa rece? Noi romanii suntem asi la asa ceva. Mereu zicem „ei lasa, o veni peste doua-trei luni, pana atunci mai e”, si cand vine napasta ne luam cu mainile de cap, ne plangem de nenorocitii care au distrus tara, dar uitam in mare parte ca 5 MILIOANE DE DOBITOCI L-AU VOTAT PE MARINAR SI IMPLICIT SI CAMARILA DE LANGA EL.

In incheiere propun ca taxele sa fie suportate anul asta doar de 5 milioane de romani, inclusiv cei de peste hotare, si sa vedem daca le convine spalatilor alora pe creier sa plateasca aceste taxe, ca de, drept de vot au avut.

Reclame

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s