Uncategorized

Salarii de merit de 10 ori mai mari, bugete triplate pentru ministere si buget marit cu 23 % la Presedintie


Sumele pe care le vor avea alocate ministerele pentru 2010. Ele sunt mai mari fata de anul acesta => NESIMTIRE CRASA FATA DE POPOR

MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE

Cheltuieli de personal

– 13.219.000 lei (de la 6.771.000 lei în prezent)

Salarii de merit

– 120.000 lei (de la 12.000 lei)

MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI

Salarii de merit

– 500.000 lei (de la 253.000 lei)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Salarii de merit

– 502.000 lei (de la 301.000 lei)

RECLAMĂ ŞI PUBLICITATE

– Ministerul Economiei

47.000 lei (de la 6.000 lei)

– Ministerul Finanţelor

50.000 lei (de la 11.000 lei)

– Ministerul Transporturilor

15.000 lei (de la 5.000 lei)

– Ministerul Apărării

67.000 lei (de la 20.000 lei)

(sursa:  http://www.antena3.ro)

A, stati asa. Am uitat de institutia prezidentiala. Aici bugetul ca creste cu 23 % si va ajunge la 40 de milioane de lei, adica in jur de 10 milioane de euro.  In cadrul cheltuielilor de personal intra 12,5 milioane de lei. La achizitia de bunuri si servicii, fata de 17 milioane de lei cat a fost bugetul alocat anul acesta, din 2010 Presedentia va dispune de 25 de milioane de lei. Pentru deplasarile in strainatate Traian Basescu va avea 8 milioane de lei in timp ce anul acesta a avut doar 5 milioane. Seful statului va avea in total la discretie peste 9 milioane de lei pentru vizitele de lucru.

Sa vedem ce zice Basea despre concedierile din sistemul bugetar:”nu va fi un şomaj atât de mare în sistemul bugetar”.

Serios, mai politrucule? Dai 15.000 de oameni afara pentru a reforma sistemul, dar masuri de relansare economica cina dracu’ o sa aplice? Ma-ta si Tac-tu?? Evident ca nu. Ai inceput sa vorbesti de concedieri inca din luna ianuarie si asta pentru ca statul cheltuie prea mult cu propria sa functionare, insa mai sus se vede treaba ca desi 1) e criza 2) vorbesti de reforma statului 3)  era vorba ca se vor reduce cheltuielile cu functionarea institutiilor publice dar bugetele triplate dovedesc altceva, masurile nu vizeaza decat un trai mai bun pe un salariu mai mare pentru pupincuristii din gastile pedeliste si cam atat. Ce inseamna de fapt „reforma statului” in viziunea atotcunoscatoare a presedintelui nostru preaiubit? Cred ca nu stie nici el, si orice ar insemna e de rau. Somajul va creste, preturile vor creste si implicit vor creste si activitatile de contrabanda( cu tigari, cafea, alcool), statul se va vedea iarasi pus in situatia de a scoate bani din piatra seaca pentru salarii si pensii, vor trebui date inapoi vreo 20 de miliarde de euro si ne vom gasi intr-un faliment cum nu a mai fost niciodata in Romania.

Acum stau si ma intreb unde dracu sunt sindicatele si de ce multi profesori l-au votat pe cretin? Adevarul este ca au fost multi bugetari, chiar din astia care isi vor pierde slujbele anul viitor, ce l-au sustinut si l-au votat pe Primul Mariner al Tarii. L-au crezut si acum iata el le va trage un frumos picior in cur, debarasandu-se de ei pentru ca invatamantul trebuie reformat. Reformat in stil basescu nu asa cum poate ar fi normal.


Reclame

Da-ti cu parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s